Сезон консервування у розпалі, і господині активно готують запаси у свої комори на зиму. Серед безлічі рецептів особливе місце займають помідори в снігу з часником. Ця закуска цікава, оригінальна та дуже смачна.
Помідори в снігу з часником: рецепт
Часник надає помідорам особливого аромату та смаку.
Інгредієнти:
- помідори невеликого розміру
- часник тертий на дрібній тертці – 2 ст. л. на 2-літрову банку
- окріп
На 1 л води для маринаду:
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 4 ст. л.
- оцет столовий 9% – 75 мл
Приготування:
- Виберіть зрілі, невеликі помідори – вони найкраще підходять для цього виду заготівлі. Ретельно промийте їх під проточною водою.
- Розкладіть помідори в чисті банки об’ємом 2 л. Залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Це допоможе видалити зайве повітря і підготувати помідори до маринування.
- Злийте воду з банок і використовуйте її для приготування маринаду. Додайте на 1 л води 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та 75 мл оцту. Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.
- В кожну банку додайте по 2 ст. л. тертого часнику.
- Залийте помідори гарячим маринадом, закатайте та залиште охолоджуватись.
Помідори в снігу з часником можна пробувати через 3-4 тижні.
Експериментуйте з додаванням різних спецій, таких як гвоздика, лавровий лист чи горошини чорного та духмяного перцю, для створення власного унікального смаку.
Читайте також: