Помідори в снігу з часником: рецепт простий

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Помідори в снігу з часником як приготувати вдома

Сезон консервування у розпалі, і господині активно готують запаси у свої комори на зиму. Серед безлічі рецептів особливе місце займають помідори в снігу з часником. Ця закуска цікава, оригінальна та дуже смачна.

Помідори в снігу з часником: рецепт

Часник надає помідорам особливого аромату та смаку.

Інгредієнти:

  • помідори невеликого розміру
  • часник тертий на дрібній тертці – 2 ст. л. на 2-літрову банку
  • окріп

На 1 л води для маринаду:

  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • оцет столовий 9% – 75 мл

Приготування:

  1. Виберіть зрілі, невеликі помідори – вони найкраще підходять для цього виду заготівлі. Ретельно промийте їх під проточною водою.
  2. Розкладіть помідори в чисті банки об’ємом 2 л. Залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Це допоможе видалити зайве повітря і підготувати помідори до маринування.
  3. Злийте воду з банок і використовуйте її для приготування маринаду. Додайте на 1 л води 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та 75 мл оцту. Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.
  4. В кожну банку додайте по 2 ст. л. тертого часнику.
  5. Залийте помідори гарячим маринадом, закатайте та залиште охолоджуватись.

Помідори в снігу з часником можна пробувати через 3-4 тижні.

Експериментуйте з додаванням різних спецій, таких як гвоздика, лавровий лист чи горошини чорного та духмяного перцю, для створення власного унікального смаку.

Categories: Їжа Тіло