Прості закуски, які можна приготувати на Новий рік 2025

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Прості закуски, які можна приготувати на Новий рік 2025

Закусок, які можна подавати до святкового стола, безліч, але зустріч Нового року 2025 – подія особлива. Факти ICTV підготували 5 рецептів простих і вишуканих страв на новорічний стіл.

Бутерброди із запеченим перцем: рецепт новорічної закуски до святкового столу 2025

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти:

  • 3 солодких перці (жовтий, зелений, червоний)
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • половина  лимона
  • 4-6 скибочок хліба
  • 100 г сиру фета
  • cіль, перець до смаку

Приготування

  1. Духовку розігрійте до 200°C. Перець промийте та просушіть. Наколіть перці ножем або дерев’яною шпажкою, полийте оливковою олією, посоліть. Запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин.
  2. Ще гарячі перці перекладіть у пластиковий пакет і залиште на 10 хвилин. Це потрібно зробити, щоб перець легко почистився від шкірки.
  3. Почистьте перець від шкірки, видаліть серцевину з насінням і поріжте м’якоть кубиками.
  4. Порізаний перець покладіть до миски, додайте сік і цедру половини лимона та оливкову олію. Посоліть та поперчіть.
  5. Скибочки хліба підсушіть на пательні без олії або в тостері. Сир фета розімніть виделкою та викладіть на хліб. Зверху викладіть запечений перець і подавайте на стіл.

Печериці з фетою: покроковий рецепт смачної закуски на Новий Рік 2025

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

  • 400 г печериць
  • 200 г фети
  • 2 зубчики часнику
  • 5 гілочок петрушки
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • чорний свіжомелений перець до смаку

Приготування

  1. Розігрійте духовку до температури 180°C. Обітріть від бруду печериці та відокремте ніжки від капелюшків. Ніжки нам не знадобляться.
  2. Викладіть капелюшки грибів на деко, застелене пергаментом, полийте оливковою олією та поставте запікатися на 20 хвилин. Дістаньте печериці з духовки і дайте охолонути.
  3. Очистте зубчики часнику та наріжте дрібними кубиками. Викладіть у миску разом із фетою та посіченим листям петрушки.
  4. Додайте запечені капелюшки грибів і трохи перемішайте. Посипте чорним меленим перцем до смаку. На бажання викладіть сир із часником у капелюшки грибів.

Рататуй за класичним рецептом до Нового року 2025

Інгредієнти:

кабачки чи цукіні — 2 шт.
баклажан (середнього розміру) — 1 шт.
болгарський перець — 1 шт.
помідори — 4 шт.
цибулина (фіолетова або біла) — 1 шт.
оливкова олія — 5 ст. л.
сіль, перець, прованські трави — за смаком.

Приготування:

  1. Промийте кабачки чи  цукіні, баклажан і два помідори. Наріжте їх кружальцями однакової товщини.
  2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями. Якщо хочете зберегти свіжість овочів, використовуйте керамічний ніж — він не окислює продукти.Усі нарізані овочі складіть у миску.
  3. Додайте сіль, чорний мелений перець і прованські трави. Полийте їх оливковою олією й ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.

Продовження рецепта тут.

Млинці з креветками і крем-сиром: закуска, яку можна готувати не лише на Новий рік 2025

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

Для млинців:

  • 2 яйця
  • 1 ч. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • 340 мл молока
  • 130 г борошна
  • 2 ст. л. рослинної олії

Для начинки:

  • 200 г крем-сиру
  • 300 г креветок
  • 2-3 гілочки кропу (на бажання)

Приготування

  1. 2 яйця збийте з 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Додайте до збитих яєць половину молока (170 мл) та 130 г борошна. Ретельно вимішайте тісто, щоб не залишилося грудочок. Додайте до тіста решту молока, 2 ст. л. рослинної олії та ще раз перемішайте.
  2. Змастіть пательню невеликою кількістю олії, добре розігрійте та вилийте невелику порцію тіста. Смажте з обох боків до золотавого кольору. Дайте млинцям охолонути.
  3. Наріжте креветки.
  4. Змастіть половинку кожного млинця крем-сиром і викладіть зверху креветки. Можна присипати їх нарізаним кропом. Обережно загорніть рулетик.
  5. Зріжте краї млинців для акуратнішого подавання. А кожен млинець розріжте навпіл – так куштувати буде зручніше.

Паштет з грибів та сочевиці

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

  • 500 г печериць
  • 1 склянка вареної сочевиці
  • 100 г вершкового масла
  • 25 мл коньяку або бренді
  • сіль, перець, коріандр до смаку
  • 1 цибулина
  • олія для смаження

Приготування

  1. Нарізані печериці смажимо на олії.
  2. Окремо смажимо нарізану кубиками цибулю, також на олії.
  3. Поєднуємо у блендері гриби, цибулю, варену сочевицю.
  4. Додаємо також вершкове масло, бренді, спеції та гарно збиваємо. Паштет готовий.

Джерело і фото: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло