Пшенична каша в мультиварці: як приготувати смачно і корисно

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Пшенична каша в мультиварці: як приготувати смачно і корисно

Пшенична каша в мультиварці – одна з корисних страв, яка підходить як для сніданку, так і для гарніру до основних страв.

Завдяки мультиварці, приготування цієї каші стає ще простішим і зручнішим, адже не потрібно постійно слідкувати за процесом на плиті! Каша виходить м’якою і смачною, і, що важливо, не пригорає.

Як приготувати пшеничну кашу в мультиварці без зайвих клопотів – читайте в матеріалі.

Пшенична каша в мультиварці: рецепт

Якщо ви готуєте пшеничну кашу як десерт, овочеву приправу, звісно, додавати не треба. А солі можна додати дрібку чи не використовувати зовсім.

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничної крупи
  • 5 склянок води
  • 50 г вершкового масла
  • овочева приправа із сіллю чи просто сіль – до смаку

Приготування:

  1. Промийте пшеничну крупу холодною водою. Це важливо для досягнення ідеальної консистенції каші.
  2. Залийте крупу холодною водою, додайте овочеву приправу чи сіль.
  3. Встановіть режим Каша на дисплеї мультиварки та готуйте кашу протягом 50 хвилин.
  4. По завершенню програми додайте вершкове масло і перемішайте. Залиште приготовлену в мультиварці кашу ще на 15 хвилин у режимі підігріву для кращого смаку та аромату.

Така каша може бути чудовим гарніром до м’яса або овочів, а також відмінним десертом, якщо додати трохи меду або фруктів. Смачного!

Categories: Їжа Тіло