Пиріг із нектарином: як приготувати за простим рецептом

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Пиріг із нектарином: як приготувати за простим рецептом

Пиріг із нектарином – випічка дуже смачна та красива. А щоб заощадити час, приготуймо його з готового листкового тіста. Це не тільки смачно, але й дуже просто, якщо у вас під рукою є кілька основних інгредієнтів.

Пиріг із нектарином: рецепт

Пиріг чудово смакує як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Подайте його з чашкою ароматного чаю чи кави.

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто — 470 г
  • нектарин – 4-5 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • суміш ванільного цукру та кориці – 1/2 ч. л.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор для посипання – до смаку

Якщо використовуєте заморожене тісто, дайте йому розморозитися, попередньо переклавши з морозилки у холодильник.

Як приготувати пиріг із нектарином покроково:

  1. Нектарин миємо, видаляємо кісточку та нарізаємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо суміш ванільного цукру і кориці та нектарин. Готуємо на середньому вогні, помішуючи дерев’яною ложкою, близько 5 хвилин. Охолоджуємо.
  2. Листкове тісто розкочуємо, попередньо залишивши трішки на смужки для прикрашання пирога.
  3. Більшу половину тіста викладаємо у форму для випікання.
  4. Зверху викладаємо нектарин.
  5. З меншої частини тіста вирізаємо смужки і викладаємо їх поверх начинки.
  6. Змащуємо смужки тіста збитим яйцем та посипаємо цукром.
  7. Пиріг із нектарином випікаємо в розігрітій до 190-200 градусів духовці близько 25 хвилин. Пиріг буде готовий, коли тісто стане золотавим, а начинка добре прогріється.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло