Пиріг з малиною – швидка та проста у приготуванні випічка. Соковита малина в поєднанні з ніжним тістом створює неповторний смак та аромат.
Отже, сьогодні розкажемо як готувати пиріг з малиною та що додати у тісто, щоб воно набуло неперевершеного аромату.
Пиріг з малиною: рецепт
Завжди додавайте у тісто цедру лимона. Вона надає пирогу цитрусового аромату і підкреслює смак малини, роблячи його ще більш смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:
- кефір – 1 склянка
- яйця – 3 шт.
- вершкове масло – 80 г
- борошно – 2,5 склянки
- цукор – 5 ст. л.
- розпушувач для тіста – 1 ч. л. (повна, з гіркою)
- ванільний цукор – 1 пакетик
- цедра лимона – 1 ст. л.
- сіль – дрібка
Для начинки:
- малина свіжа – 400 г (300 г у тісто та 100 г для прикрашання)
- крохмаль – 2 ч. л.
- цукор змішаний з дрібкою кориці чи ванільним цукром – 1 ст. л.
Додатково:
- цукрова пудра для посипання – 1 ст. л.
Як приготувати пиріг з малиною:
- Свіжу малину промиваємо та обсушуємо на паперовому рушники. Близько 100 г кращих ягід відкладаємо для прикрашання.
- Борошно поєднуємо з сіллю, цукром, ванільним цукром, розпушувачем і цедрою.
- Яйця збиваємо міксером, додаємо кефір кімнатної температури та розтоплене масло. Перемішуємо.
- До ягід (300 г) додаємо ванільний цукор чи корицю та крохмаль. Злегка перемішуємо.
- До борошняної суміші вливаємо яєчну та гарно перемішуємо.
- Половину тіста переливаємо у форму змащену олією чи маслом. Розкладаємо ягоди.
- Заливаємо малину рештою тіста, рівномірно розподіляючи його. Можна трохи потрясти форму, щоб тісто краще просочило малину.
- Пиріг випікаємо у духовці за 190 °C до готовності. Час приготування – близько 35 хвилин.
Випічку охолоджуємо. Прикрашаємо її цукровою пудрою (це зручно зробити за допомогою ситечка) та ягодами.
Рецепт пирога з малиною один з найпростіших. Спробуйте приготувати його вдома і насолоджуйтеся у колі близьких та друзів. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.