Глазур для паски з цукру готується дуже швидко. Буквально трішки часу, і великодня оздоба для пасок готова.
Усе, що нам для неї знадобиться: желатин, цукор, вода та сік лимона. Приготовлений за цим рецептом декор не кришиться, чудово фіксує пасочки та має неймовірний білосніжний вигляд.
Отже, як приготувати глазур з цукру для паски та корисні поради – читайте в матеріалі.
Глазур для паски з цукру: покроковий рецепт
Сік лимона у рецепті можна замінити дрібкою лимонної кислоти. У глазур, щоб надати їй нових кольорів, можна додати декілька крапель харчового натурального барвника (сік буряка, моркви чи шпинату).
Інгредієнти на 6-8 пасок:
- цукор – 200 г
- желатин швидкорозчинний – 2 ч. л.
- вода – 7 ст. л.
- сік лимона – 2 ч. л.
Приготування:
- Желатин висипаємо у склянку, додаємо 3 ст. л. води та залишаємо на 10 хвилин, щоб він набух.
- Цукор всипаємо у невелику каструльку, додаємо 4 ст. л. води та ставимо на вогонь. Варимо, помішуючи, до розчинення цукру та після цього ще 2 хвилини.
- Наприкінці приготування сиропу вливаємо сік лимона.
- В отриманий цукровий сироп вводимо желатин і швидко перемішуємо.
- Потім збиваємо міксером на великих обертах, допоки суміш не стане білою та однорідною.
Отже, як бачимо, рецепт глазурі для паски з цукру простий. Даємо їй трохи охолонути та прикрашаємо паски.
Декоровані та прикрашені великодньою посипкою паски залишаємо за кімнатної температури, щоб глазур повністю застигла. Зазвичай це займає близько 1 години.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.