Білий налив — популярний в Україні сорт яблук, що починає родити у середині липня.
Ці яблука відрізняють незвичним зовнішнім виглядом, кольором та смаком. Щоб насолоджуватися Білим наливом не лише влітку, а й взимку, господині готують яблучне варення.
Як приготувати варення з яблук Білий налив – читайте в нашому матеріалі.
Варення з яблук Білий налив: рецепт
Корицю можна замінити ваніліном чи ванільним цукром. На запропоновану кількість інгредієнтів візьміть дрібку ваніліну чи 1-2 ч. л. ванільного цукру.
Що знадобиться:
- Яблука Білий налив – 2,5 кг
- Цукор – 1 кг
- Кориця мелена (за бажанням) – ½ ч. л.
- Апельсини – 2 шт.
Як готувати варення з яблук:
- Спершу потрібно ретельно вимити яблука та висушити їх на паперовому рушнику. Потім чистимо їх від шкірки та видаляємо зайве насіння.
- Яблука нарізаємо на маленькі кубики та перекладаємо в миску.
- Апельсини теж вимийте, очистьте від шкірки та наріжте на однакові кубики. Нарізані яблука та апельсини викладіть шарами в каструлю, чергуючи з цукром (він має бути останнім шаром).
- Залиште фрукти на ніч. За цей час апельсини та яблука мають пустити сік.
- Зранку поставте каструлю з майбутнім варенням на вогонь та доведіть до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму, проваріть фрукти 5 хв, постійно помішуючи.
- Через 5-7 хв накрийте каструлю кришкою та вимкніть вогонь. Готове варення перелийте у простерилізовані банки та закрийте кришками.
- Переверніть банки, накрийте їх ковдрою та залиште до повного охолодження. Через кілька днів можна переносити варення в темне, прохолодне місце.
Читайте також: