Напередодні Великодня всі господині активно шукають рецепти великодньої випічки. Факти ICTV вирішили вам допомогти у пошуках і публікують рецепт смачної паски від Ольги Мартиновської.
Як приготувати смачну паску за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.
Смачної паски: рецепт покроково
Інгредієнти:
- 500 гр борошна
- 50 мл води (35 °C)
- 7 гр сухих дріжджів (або 20 г свіжих)
- 6 яєць
- 60 г меду, ароматизованого апельсиновою цедрою
- 350 г вершкового масла (нарізаного невеликими шматочками, температура 14 °C)
- 200 г абрикоса сушеного і замоченого у 40 мл рому
- 1 яйце + 20 мл молока для змащування пасок
- 20 г вершкового масла для змащування форми
Спосіб приготування:
- Дріжджі розвести у воді. Висипати борошно гіркою, у центрі сформувати “гніздо” і вилити їх туди. Почати вимішувати.
- Додати четверту частину попередньо збитих яєць і продовжувати вимішувати.
- Коли тісто стало цілісним, можна по одному шматочку додавати вершкове масло, поки вся маса не стане однорідною. І вимішувати ще 10 хвилин.
- Додати абрикос, попередньо зливши ром.
- Тісто покласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити на 1,5 години в миску з теплою водою (50 °С).
- Після того, як тісто піднялося, ще трохи його вимісити, знову накрити плівкою і поставити на ніч (6-10 годин) в холодильник.
- Тісто розділити за формами (заповнювати потрібно на 1/3), змастити сумішшю яйця і молока, і дати знову підійти в теплому місці протягом 1,5-2 годин.
- Після цього форми поставити в духовку, нагріту до 170 °C, на 30-35 хв (великі форми) і 15 хв маленькі.
- Дістати паски з духовки і через 5-10 хв вийняти їх з форм.