Салат Грибна поляна – це класика жанру. Готують його зазвичай на свята. І не дарма! Він дуже смачний та красивий.
Пропонуємо класичний рецепт салату Грибна поляна, якій легко і просто можна приготувати в домашніх умовах.
Як приготувати салат Грибна поляна
Не бійтеся експериментувати зі складом, додаючи свої улюблені інгредієнти, тим самим роблячи салат ще більш смачний та оригінальним.
Інгредієнти:
- печериці мариновані – 250 г
- куряче філе варене або копчене – 350 г
- яйця варені – 4 шт.
- твердий сир – 120 г
- зелена цибуля – 1 пучок
- петрушка та кріп – до смаку
- майонез – 180 г
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія – 1 ч. л.
Приготування:
- Спочатку треба взяти глибоку миску і змастити її олією.
- Тепер викладаємо шарами інгредієнти, кожен шар змащуємо майонезом, солимо та перчимо.
- З печериць зливаємо маринад. Викладаємо гриби на дно миски капелюшками до низу.
- Зелену цибулю нарізаємо так, щоб окремо були зелені пір’я і біла частина. Кріп і петрушку також дрібно нарізаємо.
- Викладаємо на печериці суміш зелені (кроп, петрушка і пір’я зеленої цибулі).
- Потім черга натертих на грубій терці яєць і білої частини цибулі.
- Куряче філе нарізаємо і розкладаємо поверх цибулі.
- Сир натираємо на середній тертці й викладаємо на куряче філе.
- Миску накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо у холодильник не менше ніж на 3 години.
- Харчову плівку знімаємо і перевертаємо салат на таріль для подачі.
Салат Грибна поляна готовий. Веселого застілля!
Не зайвою у цьому салаті буде морква по-корейськи. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо взяти 80 г.
Читайте також:
Фото: smachno.ua