Салати з кабачків на зиму: тільки найкращі рецепти

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Салати з кабачків на зиму консервація

Сьогодні поговоримо про салати з кабачків на зиму. Кабачки – одні з найпопулярніших овочів для зимових заготівель. Літом їх багато, вони чудово зберігаються та й стоять копійки.

Різноманітність салатів з кабачків на зиму приємно вражає своєю оригінальністю і різноманіттям.

Отже, найкращі рецепти салатів з кабачків на зиму, чим вони цікаві та що додають при приготуванні для різноманітності – читайте в нашому матеріалі.

Салат з кабачків на зиму: рецепти на будь-який смак

Кабачки багаті на вітаміни та мінерали, які зберігаються навіть після консервації. Завдяки різним способам нарізки та приготуванні вони можуть бути як м’якими, так і хрусткими. Це говорить про те, що кожен обере рецепт консервування кабачків на свій смак.

Додаючи у процесі приготування різні овочі та спеції, ми створюємо нові неповторні смаки. Яскраві кольори овочів роблять такі салати не тільки смачними, але й апетитними.

Кожен з них має свої особливості, які дозволяють знайти свій ідеальний варіант салату з кабачків на зиму.

Кабачки з приправою до шашлику

Пікантний смак та аромат сподобається усім пошановувачам цього овочу.

Інгредієнти на 2 банки об’ємом по 0,5 л:

  • кабачки – 1 кг 100 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • часник – 6 зубків
  • олія – 80 мл
  • приправа до шашлику – 15 г
  • чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
  • перець чилі – до смаку
  • сіль – 1/2 ст. л.
  • цукор – 1,5-2 ст. л.
  • оцет 9% – 25 мл

Приготування:

  1. Кабачки та цибулю миємо. Кабачки нарізаємо кружальцями та смажимо на олії з обох боків по 1 хвилині.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями чи півкільцями. Часник подрібнюємо. Овочі посипаємо приправою та перемішуємо.
  3. Перекладаємо овочі з приправою до кабачків. Додаємо сіль та цукор, два види перцю і вливаємо оцет.
  4. Накриваємо миску рушником чи кришкою і залишаємо на 1 годину в кухні. Потім ставимо на 5 годин у холодильник.
  5. Овочі перекладаємо у стерилізовані банки. Сік що залишився у мисці також порівну вливаємо у банки.
  6. Стерилізуємо банки з закускою на середньому вогні близько 17 хвилин і відразу закатуємо.

Серед салатів з кабачків на зиму особливе місце у заготівлі українських господинь та господарів посідають кабачки Тещин язик. Назва весела, а смак пречудовий.

Рецепт салату Тещин язик сховався тут.

Як приготувати салат з кабачків на зиму так, щоб усі просили рецепт?! Дуже просто. Рецепт нижче.

Кабачки з кетчупом чилі: рецепт

Цей варіант салату схожий на літній овочевий салат, але завдяки гострому кетчупу він набуває видатних смакових ноток.

Інгредієнти:

  • кабачки – 4 кг
  • кріп, хрін, листя вишні – 1 пучок
  • часник – 1 головка

Для маринаду:

  • вода – 1,5 л
  • цукор – 1 склянка (250 мл)
  • сіль – 2 ст. л. чи до смаку
  • оцет 9% – 250 мл
  • кетчуп чилі – 250 мл

Приготування:

  1. У стерилізовані банки розкладаємо вимиті почищений та нарізаний хрін, часник, кріп та листя вишні.
  2. Кабачки нарізаємо кільцями чи півкільцями та щільно викладаємо у банки.
  3. Для маринаду усі інгредієнти, окрім оцту, поєднуємо у сотейнику та доводимо до кипіння. Вливаємо оцет, перемішуємо, тримаємо на вогні 20 секунд та знімаємо з плити.
  4. Гарячий маринад вливаємо у банки з кабачками та закатуємо.

Кабачки по-корейськи на зиму

Спеції – родзинка цього салату з кабачків.  Окрім запропонованих, можна використати: коріандр, мелену паприку, чорний та білий мелений перець та імбир.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 шт.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • часник – 7 шт.
  • солодкий перець – 1 шт.
  • морква – 500 г
  • сіль – 1,5 ст. л.
  • цукор – 100 г
  • оцет – 100 мл чи до смаку
  • олія – 150 мл
  • перець чилі – до смаку

Приготування:

  1. Усі овочі чистимо та миємо. Кабачки та моркву натираємо на корейській тертці.
  2. Цибулю, солодкий перець та часник пропускаємо на м’ясорубку. Це буде заправка.

Продовження рецепту тут.

Categories: Їжа Тіло