Кабачки багаті на вітаміни й мікроелементи, низькокалорійні та легко засвоюються. Та й у сезон їх можна купити за копійки!
Завдяки своїй м’якій текстурі та нейтральному смаку, вони легко і смачно поєднуються з багатьма продуктами.
Ми знаємо, що можна приготувати з кабачків швидко, легко і смачно!
Що саме? Готувати будемо кабачкові оладки, фаршировані кабачки в духовці та салат із сирих кабачків і фети.
Кабачкові оладки: рецепт
Подати цю смакоту краще зі сметаною, майонезом з аквафаби чи будь-яким іншим соусом до вашого смаку.
Інгредієнти:
- кабачки молоді – 2 шт.
- яйце – 1 шт.
- сир твердий (будь-який) – 50-70 г
- борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- олія – для смаження
Приготування:
- Кабачки миємо та натираємо на грубій тертці. Залишаємо їх на 1 хвилину, потім злегка віджимаємо завий сік.
- До тертих кабачків додаємо усі вище перераховані інгредієнти та гарно перемішуємо.
- Ложкою викладаємо кабачкове тісто у сковороду з розігрітою олією.
- Смажимо з обох боків до приємного золотавого кольору.
Як приготувати кабачки швидко? Запекти у духовці з сиром та будь-якою начинкою до вашого смаку!
Фаршировані кабачки з сиром
Інгредієнти:
- кабачок (середнього розміру) – 1 шт.
- сир твердий (моцарела чи сулугуні) – 120 г
- ковбаса, сосиски чи куряче філе – 150 г
- майонез чи сметана – 1 ст. л.
- часник – 1 зубок
- сіль, перець, прованські чи італійські трави – до смаку
- олія для змащення форми – 1 ст. л.
Приготування:
- Кабачок миємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Зрізаємо з кабачка хвостик, а з середини – трішки м’якоті.
- Для начинки нарізаємо будь-які вибрані вами м’ясні продукти. Трішки солимо, перчимо. Додаємо подрібнений зубок часнику і майонез. Перемішуємо.
- Цією начинкою фаршируємо кабачки.
- Потім посипаємо їх натертим сиром і перекладаємо у змащену олією форму для запікання.
- Готуємо у духовці за 190°С близько 20 хвилин. Смачного!
Салат із сирих кабачків і фети
Інгредієнти:
- кабачки молоді невеликого розміру – 2 шт.
- фета – 100 г
- огірок – 1 шт.
- кріп – 1-2 гілочки
- сік лимона – 1 ч. л.
- оливкова олія, сіль, прованські трави – до смаку
Приготування:
- Помиті кабачки натираємо на тертці для моркви по-корейськи, поливаємо 1 ч. л. соку лимона, трішки солимо та гарно перемішуємо. Залишаємо на 3 хвилини та зливаємо зайву рідину.
- До кабачків додаємо нарізаний кріп, огірок і фету. Перемішуємо.
- Заправляємо салат заправкою з оливкової олії, солі та прованських трав і смакуємо.
Як приготувати кабачки швидко, ми вже знаємо. Тож обираймо рецепт – і нумо на кухню творити смачну та корисну фантазію! Смачного!