Улюблений гарнір, який ніколи не набридне – це безсумнівно картопляне пюре, яке ідеально підходить до м’яса, риби, птиці чи субпродуктів. Якщо раптом залишилась чимала кількість, і ви не знаєте, що зробити, підказуємо ідеї.
Що приготувати зі вчорашнього пюре: галушки
Фото: Unsplash
Галушки, ньоккі, кнедлики – як їх тільки не називають, але суть одна. До того ж, готується страва майже однаково, потрібні лише картопляне пюре, яйце і борошно.
Інгредієнти:
- 500 г картопляного пюре
- 150 г борошна
- 1 яйце
- ⅓ ч. л. солі
Приготування:
- У великій мисці змішайте вчорашнє картопляне пюре з борошном, додайте яйце та сіль. Замісіть тісто, яке не липне до рук.
- Поставте глибоку каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння.
- Сформуйте з тіста галушки та покладіть їх у окріп. Варіть 5-7 хв., поки вони не піднімуться на поверхню.
- За бажанням після цього галушки можна обсмажити на вершковому маслі до рум’яної хрусткої скоринки.
- Готові картопляні галушки можна посипати твердим сиром та подавати з вершковим або томатним соусом.
Що приготувати зі вчорашнього пюре: хрумкі крокети
Фото: Unsplash
Хіба хтось може відмовитися від хрусткого картопляного крокету на основі вчорашнього пюре? Мінімум часу – і у вас вже готова чудова закуска або гарнір.
Інгредієнти:
- 500 – 600 г картопляного пюре
- 250 г панірувальних сухарів
- 1 склянка борошна
- 1 яйце
- 1 невеликий пучок свіжої петрушки
- 2 ч. л. солі
- рослинна олія для фритюру
Приготування:
- У великій мисці змішайте вчорашнє картопляне пюре з яйцем. Додайте борошно, сіль, перець, нарізану петрушку та змішайте до однорідної консистенції.
- Сформуйте з маси крокети циліндричної або овальної форми.
- Обваляйте кожний у сухарях.
- Розігрійте олію на середньому вогні.
- Обсмажуйте крокети з обох боків до золотистого кольору.
- Потім відкладіть їх на паперовий рушник, щоб зняти зайвий жир.
Готові картопляні крокети можна подавати з соусом чи сметаною.
Що приготувати зі вчорашнього пюре: запіканка
Фото: Unsplash
Ніякої екзотики, лише найдоступніші продукти – вчорашнє пюре, сир, яйця, шпинат. Ця страва підходить до святкового і щоденного меню.
Інгредієнти:
- 750 г картопляного пюре
- 300 мл молока
- 200 г свіжого чи замороженого шпинату
- 150 г твердого сиру
- 12 яєць
- 3 ст. л. вершкового масла
- 1 цибуля
- 1 щіпка мускатного горіха
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте нарізаної цибулі, солі та обсмажуйте приблизно 5-7 хв.
- Потім додайте шпинат і продовжуйте готувати ще 5 хв.
- Після цього викладіть картоплю, влийте молоко з перцем. Готуйте, поки молоко не загусне. Зніміть з вогню та дайте повністю охолонути.
- У великій мисці збийте яйця з сіллю та тертим мускатним горіхом. Додайте суміш до картопляної маси разом з половиною порції натертого сиру.
- Добре перемішайте, викладіть у форму для запікання та накрийте фольгою. Запікайте у розігрітій до 190°C духовці протягом 30 хв.
- Потім зніміть фольгу, посипте рештою сиру і продовжуйте готувати ще 15-25 хв.