Щоразу новий смак: рецепт борщу від Алекса Якутова

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
борщ

Ведучий реаліті Нового каналу На ножах не уявляє свого життя без кулінарії. До свого дня народження 19 вересня Алекс Якутов вирішив поділитися рецептом.

– Найулюбленіша страва, якою я можу снідати, обідати й вечеряти, – це борщ. Адже він щоразу вдається по-різному, – каже шеф.

За його словами,  що довше стоїть у холодильнику, то виразніший смак має. Дружина Аля не така любителька цієї страви, як він.

Найбільше Алексу подобається пісний борщ. Тож якщо бажаєте, щоб страва вийшла смачною й насиченою, спробуйте приготувати за його рецептом.

Як приготувати червоний борщ – пісний рецепт

Інгредієнти

• селера – 1 шт.
• морква – 2 шт.
• цибуля – 2 шт.
• олія соняшникова – 3 ст. л.
• олія оливкова – 3 ст. л.
• часник – 2 зубчики
• буряк – 2 шт.
• болгарський перець – 1 шт.
• помідори – 1 кг
• цедра лимона – з 1 шт.
• томати чері – 300 г
• картопля – 2 шт.
• зелень – 20 г
• сіль – 1 ч. л.
• цукор – 1 ч. л.

Приготування

1. Поріжте смужками одну моркву, одну цибулину та 1/4 кореня селери. Обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
2. Після цього покладіть обсмажені овочі у воду. Варіть овочевий бульйон 1,5-2 години на маленькому вогні.
3. Налийте в сотейник соняшникову та оливкову олії. Наріжте соломкою часник та другу цибулину.
4. Поріжте соломкою другу моркву, буряки та решту кореня селери. Додайте цукор і сіль. Обсмажте на маленькому вогні, але не до повної готовності.
5. Наріжте соломкою болгарський перець. Додайте в сотейник.
6. Помідори зблендеруйте, пропустіть крізь сито та покладіть у сотейник. Додайте цедру лимона.
7. В овочевому бульйоні зваріть картоплю, порізану смужками. Додайте засмажку до бульйону. Посоліть і поперчіть за смаком.
8. Томати чері викладіть на деко та збризніть оливковою олією. Поставте в розігріту до 200°С  духовку на 15 хвилин.
9. Поріжте у глибоку тарілку зелень та викладіть чері. Налийте овочевий борщ.

 – Якщо ж хочете чогось м’ясного, то наріжте сала або ж посмажте курку, рибу, телятину чи буженину та їжте вприкуску, – радить шеф.

Новий канал вітає Алекса Якутова з днем народження і бажає міцного здоров’я! А ще закликає дивитися другий сезон ресторанного реаліті На ножах з 3 жовтня.

Categories: Їжа Тіло