Шоколадний рулет – це неперевершена випічка, яку можна дуже просто і швидко приготувати в домашніх умовах.
Запропонований нижче рецепт настільки універсальний, що за ним зможе приготувати навіть та господиня, яка ніколи не випікала!
За допомогою цього рецепту шоколадного рулету ви зможете створити власний шедевр в домашніх умовах. Він обов’язково запам’ятається вам та вашим гостям.
Простий рецепт шоколадного рулету
Готовий шоколадний рулет можна полити шоколадом. Як правильно розтопити шоколад, читайте тут.
Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіта:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 120 г
- сіль – дрібка
- ванілін – дрібка
- борошно – 110 г
- какао – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- згущене молоко (цільне) – 3 ст. л.
- сир кисломолочний – 300 г
- сік лимона – 1-2 ч. л.
Як приготувати шоколадний рулет:
- У великій мисці збийте яйця з цукром, дрібкою солі та ваніліну до отримання пишної маси.
- Додайте просіяне з какао-порошком та розпушувачем борошно.
- Акуратно усе змішайте до однорідності.
- Розподіліть тісто рівномірно на підготовлене деко з пергаментним папером. Розрівняйте поверхню тіста.
- Випікайте в духовці за 180 °C протягом 10-12 хвилин. Після випікання бісквіт охолодіть.
- Для крему у мисці поєднайте та збийте занурювальним блендером сир зі згущеним молоком. Наприкінці збивання влийте сік лимона та перемішайте ложкою. Можна також у крем додати цедру лимона або апельсина.
- Шоколадний корж переверніть на інший лист пергаментного паперу. Акуратно зніміть папір, на якому рулет випікався.
- Змастіть корж кремом і скрутіть у рулет.
- Після скручування рулету помістіть його у холодильник на 1-2 години. Потім можна прикрасити розтопленим шоколадом та декорувати до вашого смаку.
Насолоджуйтеся кожним шматочком цього ніжного та смачного десерту. Приємного чаювання!
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.