Швидке варення з ревеню: простий рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Варення з ревеню

Ревінь – це справжній скарб для приготування багатьох страв. Його кисло-солодкий смак не з чим не зрівняти! А скільки заготовок на зиму можна з ним приготувати!

Одна з найкращих заготовок – це варення з ревеню. Готується воно швидко і просто, а взимку – просто знахідка та приємна добавка для багатьох страв.

Як приготувати варення з ревеню

За класичним рецептом нам знадобиться тільки стебла ревеню, цукор і лимони. Але, щоб надати варенню цікавого смаку та аромату, можна також наприкінці приготування додати 0,5 ч. л. меленої кориці чи 1 ч. л. імбиру.

Інгредієнти:

  • ревінь – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • лимони – 2 шт.

Варення з ревеню в домашніх умовах: рецепт покроково

  1. Стебла ревеню гарно промиваємо холодною водою. Кінчики обрізаємо, а стебла нарізаємо на шматочки приблизно 1 см завдовжки.
  2. Викладаємо ревінь в емальовану миску, посипаємо цукром і гарно перемішуємо. Залишаємо миску за кімнатної температури, накривши кришкою, на ніч. Ревінь повинен пустити сік.
  3. На каструлю ставимо друшляк чи сито, переливаємо ревінь і залишаємо, щоб сироп повністю стік.
  4. Каструлю з сиропом ставимо на вогонь і варимо, після закипання, близько 5 хвилин. Рідина повинна набути приємного світло-бурштинового кольору.
  5. Додаємо у сироп ревінь, сік та цедру лимона, перемішуємо. Варимо, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою, близько 10 хвилин. Пінку наприкінці приготування треба зняти.
  6. Готове варення з ревеню знімаємо з вогню. Розливаємо його в стерилізовані банки та закриваємо герметично кришками.

Зберігаємо варення в темному, бажано прохолодному місці. Рекомендований термін зберігання – 18 місяців.

З чим краще поєднується варення з ревеню:

  • Додавайте варення з ревеню до вівсянки, млинців, панкейків або тостів.
  • Використовуйте його як начинку для пирогів, а сироп – для просочення коржів для торта.
  • Це варення добре смакує з ванільним морозивом та йогуртом.
  • Варення з ревеню може стати несподівано вдалою добавкою до м’ясних страв, особливо до свинини або качки. Спробуйте використовувати його як соус або як один з інгредієнтів маринаду.
  • Спробуйте змастити варенням м’ясо перед запіканням. Це дозволить отримати карамелізовану скоринку і цікавий смак.
  • Додайте ложку варення до улюбленого коктейлю або лимонаду.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло