Ревінь – це справжній скарб для приготування багатьох страв. Його кисло-солодкий смак не з чим не зрівняти! А скільки заготовок на зиму можна з ним приготувати!
Одна з найкращих заготовок – це варення з ревеню. Готується воно швидко і просто, а взимку – просто знахідка та приємна добавка для багатьох страв.
Як приготувати варення з ревеню
За класичним рецептом нам знадобиться тільки стебла ревеню, цукор і лимони. Але, щоб надати варенню цікавого смаку та аромату, можна також наприкінці приготування додати 0,5 ч. л. меленої кориці чи 1 ч. л. імбиру.
Інгредієнти:
- ревінь – 1 кг
- цукор – 1 кг
- лимони – 2 шт.
Варення з ревеню в домашніх умовах: рецепт покроково
- Стебла ревеню гарно промиваємо холодною водою. Кінчики обрізаємо, а стебла нарізаємо на шматочки приблизно 1 см завдовжки.
- Викладаємо ревінь в емальовану миску, посипаємо цукром і гарно перемішуємо. Залишаємо миску за кімнатної температури, накривши кришкою, на ніч. Ревінь повинен пустити сік.
- На каструлю ставимо друшляк чи сито, переливаємо ревінь і залишаємо, щоб сироп повністю стік.
- Каструлю з сиропом ставимо на вогонь і варимо, після закипання, близько 5 хвилин. Рідина повинна набути приємного світло-бурштинового кольору.
- Додаємо у сироп ревінь, сік та цедру лимона, перемішуємо. Варимо, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою, близько 10 хвилин. Пінку наприкінці приготування треба зняти.
- Готове варення з ревеню знімаємо з вогню. Розливаємо його в стерилізовані банки та закриваємо герметично кришками.
Зберігаємо варення в темному, бажано прохолодному місці. Рекомендований термін зберігання – 18 місяців.
З чим краще поєднується варення з ревеню:
- Додавайте варення з ревеню до вівсянки, млинців, панкейків або тостів.
- Використовуйте його як начинку для пирогів, а сироп – для просочення коржів для торта.
- Це варення добре смакує з ванільним морозивом та йогуртом.
- Варення з ревеню може стати несподівано вдалою добавкою до м’ясних страв, особливо до свинини або качки. Спробуйте використовувати його як соус або як один з інгредієнтів маринаду.
- Спробуйте змастити варенням м’ясо перед запіканням. Це дозволить отримати карамелізовану скоринку і цікавий смак.
- Додайте ложку варення до улюбленого коктейлю або лимонаду.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.