Швидко і фантастично смачно: три супер-салати на новорічний стіл за 10 хвилин

Вікторія Яснопольська журналістка розділу Медицина
салати

депозитфотос

Якщо катастрофічно не вистачає часу на приготування грунтовного святкового столу, але при цьому хочеться зустріти Новий Рік смачно і приємно, ці рецепти стануть для зайнятих людей справжнім порятунком.

Пропоновані нижче страви, крім того, що вони дуже смачні, ще й низькокалорійні, тобто не дадуть відчуття тяжкості і переїдання.

Салат з куркою, буряком і горіхами

Калорійність такої страви – менше 100 ккал в 100 г. Це відмінна альтернатива вже всім обридлому оселедцю під шубою.

Інгредієнти:

150 г курячого філе;

400 г буряка;

50 г сиру;

30 г горіхів;

1-2 зубчики часнику – за смаком;

зелень.

Для заправки достатньо пари-трійки столових ложок сметани або йогурту. Для альтернативи – можна заправити ложкою (столовою) оливкової олії.

Приготування:

Куряче філе і буряк можна або відварити, або запекти в духовці. Потім нарізати м’ясо кубиками, буряк натерти на великій тертці, сир і часник – на дрібній.

Горіхи розкришити, зелень дрібно нарізати.

Все змішати і заправити за смаком.

Салат з куркою і чорносливом

Інгредієнти:

300 г відвареного курячого філе;

100 г волоських горіхів;

150 г чорносливу – розпарити і дрібно нарізати;

5 зварених круто яєць;

100 г сиру твердих сортів;

зелень для прикраси;

заправка-майонез.

Приготування:

Салат збирається шарами: філе – потім жовтки – потім чорнослив – далі сир – горіхи – в самому кінці білки.

Кожен шар змащуємо майонезом і солимо за смаком.

Перед подачею на стіл варто дати салату настоятися в холодильнику. При цьому зеленню найкраще прикрашати безпосередньо перед подачею на святковий стіл.

Салат з індичкою без шкоди для талії

Інгредієнти:

150 г відвареного або обсмаженого в спеціях філе індички, більш економний варіант – філе курки;

одне зварене круто яйце;

2 огірки;

по половинці – болгарського перцю (жовтого і червоного – для красивого вигляду) і пекінської капусти;

улюблена приправа, а також сіль, перець – за смаком;

заправляти сметаною або ж натуральним йогуртом – вистачить 2-3 столових ложки.

Приготування:

Все нарізаємо-шинкуємо.

Для заправки з’єднуємо сметану (йогурт) зі спеціями.

Потім змішуємо. Солимо, перчимо.

Приємного апетиту! І з Новим Роком!

Categories: Їжа Тіло