Про користь натуральних соків говорити не доводиться, про це знають всі. Але який сік краще – прозорий чи з м’якоттю? Експерти одностайні: сік із м’якоттю набагато корисніший, тому що він містить необхідну нашому організму клітковину.
Особливе місце серед всіх соків посідає абрикосовий із м’якоттю, який є чудовим профілактичним засобом від атеросклерозу, інфарктів і інсультів, поліпшує травлення, зір і стан шкіри.
Сік з абрикос на зиму – цей смачний та корисний напій можна легко і просто приготувати в домашніх умовах. То ж ділимося рецептом!
Абрикосовий сік на зиму рецепт
Солодкість напою можна регулювати на свій смак, збільшуючи або зменшуючи норму цукру.
Інгредієнти:
- абрикоси – 2 кг
- цукор – 300 г
- вода – 1 л 500 мл
- лимонна кислота – 1/4 ч. л. чи до смаку
Сік з абрикос: рецепт на зиму покроково
- Абрикоси вимити холодною водою, розділити на половники та видалити кісточки.
- Викласти їх в емальовану в каструлю та влити воду. Довести до кипіння, вогонь зменшити і варити близько 10 хвилин.
- Потім каструлю з абрикосами зняти з плити та охолодити до кімнатної температури.
- Остиглу масу разом із відваром протерти крізь друшляк, щоб в сік потрапила лише ніжна м’якоть без шкірки та волокон.
- Сік з абрикосів у каструлі поставити на вогонь. Додати цукор і лимонну кислоту. Влити воду до бажаної густоти. Варити на слабкому вогні 10 хвилин. У процесі приготування знімати пінку.
- Гарячий напій розлити у стерилізовані банки по вінця та закатати.
- Банки з соком з абрикосів на зиму перевернути догори дном на підлозі, укутати ковдрою та залишити на 1-2 доби.
Скільки зберігається абрикосовий сік? Абрикосовий сік на зиму зберігається до року в прохолодному темному місці.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.