Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, чому кавун варто обов’язково додавати в раціон і як він сприяє збереженню краси.
Чим корисний кавун
– Кавун – це справді унікальна сезонна ягода, яка має воістину дивовижні властивості для збереження краси та здоров’я, – зазначила медик.
Насамперед, за словами Людмили Сердюк, завдяки великій кількості пектинів у складі м’якоті кавуна наш організм повільніше всмоктує жири, що ефективно сприяє підтримці здорової ваги.
Крім того, у кавуні також чимало й таких незамінних для нашого здоров’я мікроелементів, як залізо, калій і магній, які допомагають очищенню шкіри та благотворно впливають на стан м’язів.
Як зазначила терапевт, вченими доведено, що вживання кавуна сповільнює природне старіння завдяки аскорбіновій кислоті та тіаміну, що містяться не лише в соковитій, солодкій м’якоті, а й у шкірці кавуна.
Людмила Сердюк також стверджує, що для збереження краси дуже корисно повноцінно вечеряти кавуном, який, на відміну від інших ягід, чудово втамовує голод.

