Смачна домашня гірчиця: покроковий рецепт

Юлія Гайдук редакторка стрічки
домашня гірчиця

pixabay

Рецепт гірчиці людство винайшло дуже давно. Її почали вживати багато століть тому. Ця приправа смачна, ароматна, добре увиразнює та посилює смак будь-якої страви, а ще вона надзвичайно корисна.

Приправа буде ще кориснішою, якщо зробити її самостійно. Спробуйте приготувати гірчицю в домашніх умовах, використовуючи тільки свіжі та перевірені компоненти.

Як зробити гірчицю в домашніх умовах

Рецепт домашньої гірчиці дуже простий, легкий та швидкий. Ми пропонуємо приготувати приправу з гірчичного порошку.

Для приготування гірчиці в домашніх умовах вам знадобляться такі продукти:

  • гірчичний порошок — 50 г;
  • сіль — на смак;
  • вода — 100/150 мл;
  • олія — 10 мл;
  • мед — 15 мл.

Приготування домашньої гірчиці

Для самостійного приготування гірчиці дотримуйтеся нижченаведених дій:

  1. Додайте воду до гірчичного порошку. Гірчичний порошок краще заливати гарячою водою, а не окропом. Останній додасть приправі зайву гіркоту, а прохолодна вода зробить соус дуже легким. Оптимальна температура води – 50/60 градусів.

Просівайте гірчичний порошок перед приготуванням, так він наповниться киснем й соус вийде ніжним та пухким.

Додавайте рідину в гірчичний порошок поступово, постійно перемішуючи та контролюючи консистенцію. Постійне помішування допоможе уникнути грудочок.

2. Отриману гірчичну суміш охолодіть і тільки після цього додавайте інші інгредієнти: сіль, мед, олію на смак.

Щоб домашня гірчиця мала духмяний аромат, додайте в неї корицю, гвоздику, чорний перець, імбир, мускатний горіх тощо. Для надання соусу красивого жовтого кольору всипте трішки куркуми.

Готову гірчицю треба зберігати в холодильнику не більше 10 днів.

Смакуйте домашній соус з будь-якою стравою.

Categories: Їжа Тіло