Суп із пельменями завоював популярність своїм смаком, поживністю та простотою приготування.
Насичений смак курячого бульйону та ароматні пельмені – що може бути смачніше?
В рецепт супу з пельменями входять доступні кожному продукти, а готується він дуже просто та швидко.
Читайте також:
Як правильно варити суп із пельменями
Замість курячого бульйону можна взяти овочевий або грибний. Якщо вирішите взяти овочевий бульйон, буде смачно, якщо додати наприкінці приготування плавлений сирок (80-90 г).
Інгредієнти:
- 2 л курячого бульйону
- куряче м’ясо варене (не обов’язково) – 200 г
- пельмені – 300 г
- цибулина – 1 шт.
- морквина – 1 шт.
- картопля – 2 шт.
- шпинат – 7-8 листочків
- олія – для смаження
- сіль, мелений чорний перець, лавровий лист, горошини духмяного перцю – до смаку
Суп із пельменями: рецепт
- Овочі чистимо та миємо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Моркву натираємо на середній або грубій тертці або нарізаємо брусочками. Картоплю нарізаємо середнього розміру кубиками.
- У каструлю вливаємо бульйон, додаємо нарізану картоплю, лавровий лист, горошини перцю і варимо близько 10 хвилин.
- Тим часом у сковороді на олії смажимо цибулю з морквою до напівготовності. При смаженні до овочів можна додати томатний соус (1 ст. л.).
- Перекладаємо обсмажені овочі у бульйон і готуємо 10 хвилин.
- Тепер час у бульйон викласти заморожені пельмені, додати сіль та перець. За бажанням можна додати варене куряче м’ясо. Готуємо ще близько 10 хвилин. За 2-3 хвилини до закінчення приготування додаємо нарізаний шпинат.
Суп із пельменями готовий. Подаємо гарячим. За бажанням можна прикрасити нарізаною зеленню кропу або петрушки.
Шпинат у рецепті можна замінити нарізаною зеленою цибулею.
Читайте також:
Фото: Depositphotos