Смачний весняний гарнір: кабачки в клярі з горіхами, чилі та йогуртом

кабачки
Джерело: Depositphotos

Нічого надскладного в тому, щоб посмажити кабачки немає. Та виходить з них надсмачний гарнір, і це факт.

Цього разу Євген Клопотенко пропонує додати до кабачків ще кілька інгредієнтів.

Візьміть молоді невеличкі кабачки та не очищайте їх від шкірки. Зробіть кляр з яйця і борошна. Ще радимо до цієї суміші трішки темного пива для інтенсивності та яскравого смаку.

Зараз дивляться

Для балансу смаку на кабачки зверху покладіть йогурт, посипте горіхами,  пластівцями перцю чилі та листям м’яти.

Також з цих складників можна зробити соус, змішавши всі інгредієнти в посуді. Потім покладіть його на кожен кружечок чи подайте в окремій соусниці. Виберіть варіант до вашого смаку.

Інгредієнти

  • 500 г кабачків
  • 1-2 яйця
  • 4 ст. ложки пшеничного борошна
  • 30 г ядер волоських горіхів
  • 2 ст. ложки соняшникової олії
  • 100 г натурального густого йогурту
  • 1 дрібка перцю чилі в пластівцях
  • 2 гілочки м’яти
  • сіль та перець до смаку
  1. Кабачки помийте та поріжте однаковими кружальцями завтовшки 5 мм.
  2. Підготуйте інгредієнти для кляру. В невеличкій мисці збийте виделкою яйця, додайте сіль та перець до смаку. В окрему пласку тарілку всипте борошно.
  3. Розігрійте пательню з олією і обсмажте кабачки до золотистої скоринки з обох боків.
  4. Розігрійте пательню з 2 ст. ложками олії. Беріть один кружечок занурюйте його спочатку в борошно, а потім у збите яйце, потім знову в борошно.
  5. Смажте на пательні з обох боків до золотавої скоринки.
  6. Викладайте на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру. Якщо олії у пательні замало, додайте ще.
  7. Ядра волоських горіхів подрібніть за допомогою ножа чи складіть у чистий рушник та побийте кулінарним молотком.
  8. Перекладіть кабачки в клярі на тарілку, посипте горіхами, пластівцями перцю чилі та листочка м’яти з двох гілочок. За бажанням збільште кількість перцю та використовуйте слайси свіжого.
  9. Зверху викладіть натуральний густий йогурт без цукру.

Джерело: Євген Клопотенко 

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Loading...
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка