Смажені та консервовані – рецепти приготування грибів козенят

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Смажені та консервовані – рецепти приготування грибів козенят

Як їх тільки не називають – овечки, козенята, болотовики і навіть решетняки. Дуже смачні та поживні, ці гриби чудово підійдуть для повсякденних і святкових страв.

Як готувати гриби козенята в домашніх умовах читайте у матеріалі Факти ICTV.

Смажені гриби козенята

Фото: Рixabay

Інгредієнти

  • 1 кг свіжих грибів;
  • 0,5 л води;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку.

Приготування

  1. Промийте гриби, зріжте частину ніжки та відваріть протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді.
  2. Потім злийте воду через друшляк. Коли охолонуть, наріжте смужками.
  3. Очищену цибулю наріжте дрібним кубиком та підсмажте на рослинній олії.
  4. Коли цибуля стане прозорою, додайте нарізані смужками гриби та зубчики часнику, посоліть і поперчіть. За 2 хвилини до закінчення готування влийте сметану, всипте борошно та добре перемішайте.
  5. Зніміть з вогню, подавайте з м’ясом, куркою, картоплею, рисом чи макаронами.

Консервовані гриби козенята

Фото: Рixabay

Інгредієнти

  • 1 кг свіжих грибів;

Для маринаду:

  • 1 л води;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 50 мл 9% оцту;
  • 2 бутони гвоздики;
  • 5-6 чорного перцю горошком;
  • 2 лаврових листки;
  • 1 ст. л. сушеного кропу;
  • 1 лавровий лист.

 Приготування

  1. Свіжі гриби ретельно переберіть, промийте та поріжте.
  2. Перекладіть гриби в каструлю, залийте водою з сіллю. Варіть 20 хвилин після закипання. У процесі з’являтиметься піна, її необхідно акуратно видаляти ложкою або шумівкою.
  3. Перекладіть гриби на друшляк і добре промийте проточною водою.
  4. Для маринаду влийте до каструлі окріп, додайте сіль,  цукор, бутони гвоздики, горошки чорного перцю та лаврові листки. Варіть маринад до розчинення солі та цукру, а потім додайте оцет.
  5. У киплячий маринад викладіть гриби і проваріть 10 хвилин.
  6. Перекладіть гриби в банки, залийте маринадом зі спеціями і закрийте кришками.
  7. Поставте стерилізуватися 15 хвилин на маленькому вогні.
  8. Закрийте кришками та переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою, залиште охолоджуватися на добу.
Categories: Їжа Тіло