Маємо для вас смачний рецепт запеченої качиної грудки! Готувати її зовсім не складно, а ваші близькі та гості будуть в захопленні від такої смакоти.
Її ніжний смак та соковитість чудово поєднується з ягідними соусами.
Тож, як приготувати качину грудку та соус до неї – читайте в матеріалі нижче.
Качина грудка: смачний рецепт до свята
Інгредієнти:
- качина грудка – 2 шт. (600 г)
- цибуля (бажано біла або порей) – 100 г
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- оливкова олія – 2 ст. л.
- мед рідкий – 1 ч. л.
- розмарин – 1 гілочка
Приготування смачної качиної грудки покроково:
- Грудки натираємо сумішшю солі та перцю і залишаємо маринуватися за кімнатної температури на 20 хвилин.
- У сковороді розігріваємо оливкову олію. Додаємо нарізану кільцями цибулю та гілочку розмарину. Готуємо, помішуючи, ароматно олію близько 3 хвилин.
- Потім цибулю та розмарин видаляємо. Перекладаємо качині грудки у сковороду і смажимо з обох боків до золотавої скоринки.
- Обсмажені грудки викладаємо у змащену олією форму для запікання, змащуємо медом та поміщаємо у духовку. Готуємо за 180 °С не більше 12 хвилин.
Тим часом можна приготувати ягідний соус. Для цього знадобиться близько 150 г ягід смородини, 1 ст. л. оливкової олії, 1-2 ст. л. цукру та трішки солі. Усе це розтираємо у сотейнику і варимо, після закипання, на слабкому вогні 5 хвилин. Отриману ягідну суміш збиваємо блендером і охолоджуємо. Соус готовий.
Подаємо качині грудки, нарізавши їх на шматки, з ягідним соусом. За бажанням, прикрасивши страву розмарином.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.