Солодкі огірки на зиму: простий рецепт на 3-літрову банку

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Солодкі огірки на зиму простий рецепт на 3-літрову банку

Солодкі огірки на зиму – хрустка заготівля, що відрізняється від класичних рецептів маринування своїм солодким смаком.

Маринад для таких огірків готується, як і будь-який інший, але цукру додаємо значно більше.

Солодкі огірки на зиму: рецепт

Для приготування можна брати огірки будь-якого розміру, але найсмачніші – щойно зібрані домашні огірочки невеликого розміру.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • огірки – 1,5 кг
  • часник – 5-7 зубків
  • кріп – 3-5 парасольок
  • листя вишні та смородини – по 4-5 шт.
  • корінь хріну маленький – 1 шт.

Для маринаду на 1 л води:

  • цукор – 300 г
  • сіль – 120 г
  • лимонна кислота – 1 ч. л.

Рецепт солодких огірків на зиму покроково:

  1. Спочатку треба простерилізувати банку та кришку.
  2. Огірки гарно промити, викласти у миску, залити водою і залишити на 10 хвилин.
  3. На дно банки викласти промите листя вишні та смородини, почищений та нарізаний корінь хріну, парасольки кропу та почищені зубки часнику.
  4. Викласти огірки в банки. Попередньо на огірках можна зрізати кінчики.
  5. У банку з огірками влити окріп. Накрити її кришкою і залишити на 15 хвилин.
  6. Маринад з банки злити у каструлю. Додати цукор і довести до кипіння. Потім додати сіль, лимонну кислоту й ще раз довести до кипіння.
  7. Гарячий маринад перелити у банку з огірками й відразу закатати. Банки перевернути, накрити ковдрою і дати заготовці повністю охолонути.

Солодкі огірки на зиму готові. Переносимо на зберігання у темне прохолодне місце.

Categories: Їжа Тіло