Солодкі огірки на зиму – хрустка заготівля, що відрізняється від класичних рецептів маринування своїм солодким смаком.
Маринад для таких огірків готується, як і будь-який інший, але цукру додаємо значно більше.
Солодкі огірки на зиму: рецепт
Для приготування можна брати огірки будь-якого розміру, але найсмачніші – щойно зібрані домашні огірочки невеликого розміру.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- огірки – 1,5 кг
- часник – 5-7 зубків
- кріп – 3-5 парасольок
- листя вишні та смородини – по 4-5 шт.
- корінь хріну маленький – 1 шт.
Для маринаду на 1 л води:
- цукор – 300 г
- сіль – 120 г
- лимонна кислота – 1 ч. л.
Рецепт солодких огірків на зиму покроково:
- Спочатку треба простерилізувати банку та кришку.
- Огірки гарно промити, викласти у миску, залити водою і залишити на 10 хвилин.
- На дно банки викласти промите листя вишні та смородини, почищений та нарізаний корінь хріну, парасольки кропу та почищені зубки часнику.
- Викласти огірки в банки. Попередньо на огірках можна зрізати кінчики.
- У банку з огірками влити окріп. Накрити її кришкою і залишити на 15 хвилин.
- Маринад з банки злити у каструлю. Додати цукор і довести до кипіння. Потім додати сіль, лимонну кислоту й ще раз довести до кипіння.
- Гарячий маринад перелити у банку з огірками й відразу закатати. Банки перевернути, накрити ковдрою і дати заготовці повністю охолонути.
Солодкі огірки на зиму готові. Переносимо на зберігання у темне прохолодне місце.
Читайте також: