Суп з галушками, які тануть у роті: рецепт української страви

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Суп з галушками

Суп з галушками – дуже смачна, ароматна та поживна страва, яку легко можна приготувати вдома із доступних продуктів.

Український суп з галушками – один із улюблених хітів перших страв, які завжди тішать своїм автентичним смаком та ароматом.

Рецепт супу з галушками не складний, а його важливим інгредієнтом є пухкі галушки, які під час приготування збільшуються прямо на очах і просто тануть у роті!

У багатьох хазяйок є власний рецепт цієї першої страви. Рецепт настільки універсальний, що можна додавати будь-які овочі та спеції до смаку. Галушки можна приготувати майже за будь-яким рецептом, а бульйон використати курячий, м’ясний, овочевий і навіть грибний.

Суп з галушками: як готувати

Завжди додавайте у цей суп наприкінці приготування зелень. Вона підкреслить смак та аромат страви, а суп буде мати апетитніший вигляд.

Інгредієнти:

Для галушок:

  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 2-3 ст. л.
  • борошно – 3 ст. л.
  • сода – пару дрібок
  • сіль – 1/4 ч. л.

Для супу:

  • вода – 2 л
  • курячі стегенця – 4 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • горошини духмяного перцю – 5-8 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія – для смаження
  • зелень кропу або петрушки – до смаку

Приготування:

  1. Курячі стегенця промиваємо, викладаємо у каструлю, додаємо лавровий лист, горошини духмяного перцю і готуємо до закипання води. Потім знімаємо пінку, викладаємо почищену та нарізану кубиками картоплю і готуємо близько 20 хвилин.
  2. Тим часом цибулю та моркву чистимо і миємо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Моркву натираємо на середній тертці. Смажимо овочі на олії до напівготовності.
  3. Перекладаємо моркву з цибулею у бульйон і готуємо ще близько 15 хвилин.
  4. Для галушок яйце збиваємо у мисочці з сіллю, содою та молоком. Потім поступово вводимо борошно і замішуємо густе тісто.
  5. З отриманого тіста формуємо кульки або просто відщипуємо шматочки однакового розміру і перекладаємо їх у суп. Готуємо ще приблизно 10 хвилин.
  6. Суп з галушками солимо, перчимо, додаємо нарізану зелень і тримаємо на вогні ще 1-2 хвилини. Смачного!

Фото: Depositphotos

Categories: Їжа Тіло