Торт Рижик – це класичний десерт, знайомий багатьом із дитинства. Ця випічка славиться своїм багатим і ніжним смаком.
Кожен шар торта просочений ароматним сметанним кремом, що робить його просто неймовірним! Він ідеально підійде для будь-якого святкування.
Як приготувати торт Рижик за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом – читайте нижче.
Торт Рижик: рецепт
Готувати будемо зі сметанним кремом, але, за бажанням або необхідністю, можна приготувати крем на основі згущеного молока. На нижче перераховану кількість інгредієнтів знадобиться 400 г вареного згущеного молока та 200 г якісного вершкового масла.
Інгредієнти:
Для коржів:
- борошно – 500 г
- цукор – 200 г
- яйця – 2 шт.
- мед – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- сода – 2 ч. л.
Для крему:
- сметана жирна – 400 г
- цукрова пудра – 5-7 ст. л.
- ванілін – дрібка
Як приготувати торт Рижик:
- Яйця вибиваємо у зручний посуд, всипаємо цукор і гарно збиваємо міксером або вінчиком.
- У невеликій каструльці нарізане кубиками вершкове масло змішуємо з медом і на маленькому вогні розігріваємо. Всипаємо соду та гарно перемішуємо. Варимо, періодично перемішуючи до приємного карамельного кольору.
- Отриману медову масу охолоджуємо і, злегка збиваючи, вливаємо яєчну суміш.
- Потім поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Викладаємо його у пакет і поміщаємо на 15 хвилин у холодильник. Потім розділяємо за 6 частин однакового розміру.
- Розкорчуємо круглі коржі. Обрізаємо за допомогою тарілки. Обрізки також випечемо в останню чергу.
- Коржі випікаємо поступово у духовці за 180 °С по 3 хвилини кожен. Готові коржі викладаємо у стопку та охолоджуємо їх. Тепер випікаємо обрізки тіста.
- Для крему сметану збиваємо з цукровою пудрою та дрібкою ваніліну.
- Збираємо торт, перемащуючи коржі кремом.
- Верх торта та боки також змащуємо кремом.
- Випечені обрізки тіста ламаємо у мисочку і збиваємо занурювальним блендером. Або перекладаємо у пакет і подрібнюємо качалкою для тіста.
- Посипаємо боки та верх торта отриманою крихтою.
Торт Рижик поміщаємо у холодильник не менше, ніж на 7 годин. Смачного чаювання.