Тунець у томатному соусі: смачний рецепт та секрети приготування

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Тунець у томатному соусі як приготувати в домашніх умовахТунець у томатному соусі як приготувати в домашніх умовах

Тунець у томатному соусі – це чудова страва, яка поєднує багатий смак риби з ароматним томатним соусом. Це ідеальний вибір для сімейного обіду або вечері, який не тільки смачний, а й корисний.

Завдяки простоті приготування ви можете створити справжній кулінарний шедевр у себе на кухні всього за пів години.

Тунець багатий на білок, Омега-3 жирні кислоти та мікроелементи. Він зміцнює серцево-судинну систему, покращує роботу мозку та підвищує імунітет. А томатний соус надає страві насиченого смаку та містить корисні антиоксиданти.

Рецепт тунця у томатному соусі та корисні поради – читайте в нашому матеріалі.

Тунець у томатному соусі: рецепт

Інгредієнти:

  • тунець – 7-8 шматків
  • цибуля – 2 шт.
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • томати свіжі або консервовані без шкірки – 4-5 шт.
  • сіль, перець чорний мелений, спеції до риби – до смаку
  • борошно кукурудзяне чи пшеничне – для панірування
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Шматки тунця промийте, обсушіть і натріть сіллю, перцем та спеціями. Залиште на 5 хвилин маринуватися.
  2. Запаніруйте рибу в борошні та обсмажте на розігрітій олії по 2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
  3. Нарізані помідори без шкірки подрібніть у блендері разом із томатною пастою до однорідної маси.
  4. Цибулю наріжте кубиками та смажте на середньому вогні, періодично перемішуючи, 10 хвилин.
  5. Додайте до цибулі томатну суміш. Тушкуйте 15 хвилин на слабкому вогні. Якщо соус виходить надто густим, додайте трохи гарячої води.
  6. Викладіть у томатний соус обсмажені шматки риби та перемішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин.

Подайте страву зі спагеті, рисом, картопляним пюре та салатом зі свіжих овочів.

Тунець у томатному соусі: корисні поради

  • Для ще більш насиченого смаку додайте до соусу базилік або орегано.
  • Додайте дрібку цукру, щоб збалансувати кислинку томатів.
  • Замість соняшникової олії можна використовувати оливкову – вона підкреслить смак риби.
  • Перед подачею страву можна посипати свіжою петрушкою чи кропом для аромату.

Тунець у томатному соусі добре зберігається в холодильнику – смак страви лише покращується після настоювання. Смачного!

Categories: Їжа Тіло