Учені про користь імбирних пряників і про те, як підвищити їхню цінність для здоров’я

Вікторія Яснопольська журналістка розділу Медицина
імбирні пряники

депозит

Учені розповіли, чому імбирні пряники — традиційне частування святкового сезону — можуть мати дивовижну користь для здоров’я.

– Ці ласощі люблять у багатьох країнах. Хоча в кожній може бути свій погляд на рецепт пряників. Єдине, що залишається незмінним, це спеції, які вони містять у собі. А ключовим інгредієнтом є імбир, – зазначають експерти.

Уся користь імбиру

Фахівці посилаються на дослідження, які засвідчують, що імбир може допомогти травленню, зменшити нудоту, боротися із застудою та грипом.

Також вважається, що імбир допомагає контролювати вагу, впоратися з артритом, а також полегшити менструальні симптоми.

Багатство патоки

Патока – ще один інгредієнт, який іноді зустрічається в пряниках. Її виробляють шляхом переробки соку цукрової тростини або цукрових буряків.

За словами експертів, патока багата на природні антиоксиданти, залізо, кальцій, магній, калій, фосфор і вітамін B6. Усі ці важливі вітаміни та мінерали можуть допомогти зменшити закреп, вилікувати анемію та підтримати здоров’я кісток і волосся.

Універсальна кориця

Кориця – ще один ключовий інгредієнт пряників. Це універсальна спеція, що приносить значну користь для здоров’я.

Кориця має протимікробні властивості, а також багата на антиоксиданти – природні молекули, які можуть допомогти захистити від таких захворювань, як діабет II типу, зменшити запалення і бути корисним антивіковим інгредієнтом для шкіри.

Дослідження також засвідчили, що кориця може поліпшити гігієну порожнини рота, знизити рівень холестерину і кров’яний тиск.

Мускатний горіх

Мускатний горіх – ще один поширений інгредієнт пряників – сприяє зменшенню запалень і може принести користь здоров’ю серця.

Як зробити пряники кориснішими

Для тих, хто стежить за своїм харчуванням, є способи зробити імбирні пряники кориснішими.

Наприклад, замість звичайного борошна можна використовувати мигдальне. Це дасть додатковий заряд білка, який допоможе нам почуватися ситішим і запобігти переїданню. Мигдальне борошно ще й чудовий безглютеновий варіант.

Ви також можете замінити вершкове масло кокосовим або маслиновим, яке може мати менший вплив на рівень холестерину порівняно з вершковим маслом.

Додавання горіхів, насіння і родзинок для прикраси також може бути простим способом збільшити кількість поживних речовин, таких як вітамін Е, магній і селен, а також клітковини.

Categories: Їжа Тіло