Вареники з вишнею – відомі своїм ніжним тістом та соковитою кисло-солодкою начинкою.
Тісто на вареники з вишнею можна приготувати на молоці, воді чи кефірі. Додавати у тісто можна соду чи дріжджі. Але якщо у вас обмаль часу, пропонуємо рецепт вареників з вишнею на швидкому заварному тісті.
Вареники з вишнею: швидкий рецепт
Вареники, приготовлені на заварному тісті, готуються швидко, а виходять неймовірно смачні. Вареники з цього тіста можна заморожувати. Час зберігання у морозилці – до 3-х місяців.
Інгредієнти:
Для тіста:
- окріп – 1 склянка
- борошно – 3 склянки (об’єм той же, що й склянка з окропом)
- сіль (бажано дрібного помелу) – 1 ч. л.
- олія рафінована – 2 ст. л.
Для начинки:
- вишня без кісточки – 400 г
- цукор – 5 ст. л.
- крохмаль – 1,5 ст. л.
Приготування:
- У просіяне борошно всипаємо сіль та перемішуємо.
- Додаємо до борошна з сіллю окріп та швидко замішуємо ложкою. Додаємо олію та ще раз вимішуємо.
- Потім тісто перекладаємо на стіл та замішуємо руками. Довго вимішувати не треба, 2-3 хвилини буде достатньо.
- До ягід без кісточки додаємо крохмаль. Цукор пересипаємо у невелику зручну ємність.
- Тісто розкочуємо та вирізаємо склянкою кружальця.
- Ліпимо вареники з вишнею так: на кружальце тіста викладаємо трохи ягід, посипаємо їх цукром і заліплюємо краї.
- Готові вареники з вишнею варто до приготування зберігати у морозилці. Це допоможе соковитій начинці не витекти.
- Варимо вареники так. У каструлю вливаємо воду (800 мл) і доводимо її до кипіння. У гарно киплячу воду викладаємо підморожені вареники та варимо на середньому вогні після закипання близько 4 хвилин.
- Викладаємо вареники на друшляк і даємо воді стекти.
- Потім перекладаємо у каструлю, заправляємо розтопленими маслом і подаємо до столу.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.