Вечеря може бути смачною. Що можна їсти на ніч під час схуднення

Міла Грубнік редакторка розділу Здоров’я
полезная еда

Їсти чи не їсти ввечері? Людей, які стежать за своєю фігурою або худнуть, турбує це питання. Дієтологи та фітнес-тренери говорять, вечеря – потрібна, проте важливо їсти легкі продукти та не наїдатися безпосередньо перед сном.

Що можна їсти на ніч, розбиралися Факти ICTV.

Вживаючи їжу ввечері, важливо пам’ятати про певні обмеження.

Топ-5 головних правил:

  • продукти мають вписуватися у денну кількість спожитих калорій;
  • в пріоритеті – легка білкова їжа, овочі та зелень;
  • уникати жирного м’яса, риби, хлібобулочних виробів, солодощів;
  • порція має бути невеликою – до 300 г;
  • їсти бажано за 3-4 години до сну.

Проте це не означає, що у цей час доведеться катувати себе низькокалорійними сирами та йогуртом чи сирими овочами.

Онлайн-тренер Ганна Мисюра назвала варіанти корисних вечерь.

Що можна їсти на вечерю:

  • омлет зі свіжими чи мороженими овочами;
  • філе курки на грилі з салатом;
  • м’ясо кролика, запечене з цибулею та томатами;
  • морепродукти, тушковані з овочами;
  • овочевий суп;
  • тушкована курка з грибами, сиром та зеленню;
  • сирні кульки з кропом та часником;
  • сир з корицею та какао;
  • салат з тунцем;
  • запечена риба зі шпинатом.

У мережі можна знайти чимало варіантів страв на вечерю.

Рецепти

Жульєн (на 100 г – 136,17 ккал, БЖВ – 11,64/8,94/1,88)

Інгредієнти

  • 260 г відвареної курячої грудки
  • 220 г свіжих печериць
  • 80 г цибулі
  • 100 г сметани 15%
  • 40 г крем-сиру
  • 60 г легкого твердого сиру
  • 3 зубчики часнику
  • сіль

Приготування

  1. Цибулю обсмажити на сухій сковороді за 1-2 хвилини.
  2. Додати печериці, перемішати і тушкувати ще близько 5-7 хвилин.
  3. Додати відварену курячу грудку, сметану, крем-сир, часник і сіль. Перемішати.
  4. Тушкувати ще близько 1-2 хвилин і вимкнути вогонь.
  5. Викласти у форми для випікання.
  6. Сир натерти на тертці і посипати зверху.
  7. Запікати в духовці за температури 200 градусів 10-15 хвилин.

Білковий салат (на 100 г – 91,45 ккал, БЖВ – 8,74/2,6/7,76)

Інгредієнти

  • 200 г молодої капусти
  • 3 яйця
  • 200 г кукурудзи
  • 180 г тунця у власному соку
  • 200 г відвареної квасолі
  • зелень (цибуля, кріп)
  • 50 г сметани 10%
  • сіль
  • перець

Приготування

  1. Подрібнити всі інгредієнти.
  2. Заправити сметаною з сіллю та спеціями.
  3. Добре вимішати.

Загалом варто уникати однотипного харчування. Це загрожує дефіцитом необхідних речовин, а також зривами, коли хочеться вживати некорисну їжу. Тому рекомендується максимально урізноманітнити раціон.

Categories: Їжа Тіло