Весна – час, коли ми шукаємо свіжість і легкість у їжі. Одним з ідеальних варіантів для цього є салат з молодою капустою і огірком.
Цей весняний салат з капусти – ідеальний вибір для весняного харчування. Його легкий та освіжаючий смак зробить обіди та вечері неймовірно смачними та яскравими.
Спробуйте цей простий рецепт салату сьогодні, бо це дуже смачно!
Салат з молодою капустою і огірком
Салат з капустою можна подати як гарнір до різних страв, таких як грильовані овочі, печена картопля або відварена каша (вівсяна, гречана, рисова).
Інгредієнти:
- молода капуста (невелика) – 1 качан
- огірки свіжі – 2 шт.
- нарізаний кріп та зелена цибуля – 0,5 склянки
Для заправки:
- олія (бажано оливкова або соняшникова нерафінована) – 2-3 ст. л.
- сік лимона – 2 ч. л.
- сіль, мелений чорний перець, прованські або італійські трави – до смаку
Як приготувати салат зі свіжої капусти з огірком:
- Промиваємо молоду капусту, огірки, кріп та зелену цибулю холодною водою.
- Зелень та цибулю дрібно нарізаємо.
- Капусту шаткуємо або нарізаємо тонкими смужками та трохи розминаємо руками.
- Огірок нарізаємо кружальцями або напівкружальцями.
- У миску викладаємо підготовлені продукти.
- Для заправки олію поєднуємо з сіллю, перцем, травами та соком лимона. Гарно перемішуємо, щоб всі інгредієнти об’єдналися.
- Весняний салат з капусти поливаємо заправкою і перемішуємо. Смачного!
Салат з молодою капустою і огірком – це страва, яка дозволяє багато експериментувати з інгредієнтами, щоб створити різноманітні смакові комбінації.
Ось кілька ідей, які можна додати до цього салату:
- помідори;
- солодкий перець;
- базилік чи петрушка;
- зелений горошок;
- фіолетова або біла цибуля;
- сир тертий (моцарела, фета або пармезан);
- кунжут (білий або чорний) – для прикрашання.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.