Вишнева наливка – смачний, солодко-пʼянкий напій, який можна легко приготувати в домашніх умовах.
Два рецепти вишневої наливки – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Вишнева наливка: рецепт без горілки
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- Вишні – 2 кг
- Цукор – 800 г
- Вода – 1 склянка
Як приготувати вишневу наливку:
- Спершу ретельно помийте вишню та видаліть кісточки. Пересипте ягоди в банку, засипте цукор та додайте води.
- Важливо, аби вміст банки не доходив до горлечка, адже вишня почне бродити та буде підійматися.
- Деревʼяною лопаткою розтовчіть вишню в банці та надіньте на горлечко медичну гумову рукавичку. В рукавичці потрібно зробити невеликий отвір.
- Залиште банку в теплому місці на кілька днів. Час від часу перевіряйте банку та стежте за рукавичкою. Через кілька днів вона надується від повітря, а потім впаде.
- Коли рукавичка впаде – бродіння закінчилося, а наливка готова.
- Перелийте напій в чисту банку через марлю та залиште ще на 3-5 днів. Потім знову пропустіть напій через марлю та розлийте по пляшках. Через кілька днів можна куштувати наливку та насолоджуватися.
Вишнева наливка з горілкою
Що знадобиться:
- Вишні – 2 кг
- Горілка – 1 л
- Цукор – 1 кг
Як приготувати вишневу наливку з горілкою:
- Готувати наливку на горілці дуже просто: спершу промийте вишню та видаліть усі кісточки. Візьміть чисту банку та починайте наповнювати її ягодами з цукром (робіть це шарами).
- Залийте вишню горілкою. Рідина має повністю покрити ягоди та цукор.
- Закрийте банку щільною кришкою та залиште в теплому місці. Напій має настоюватися 1,5-2 місяці.
- Процідіть наливку через марлю, розлийте по пляшках та залиште ще на кілька днів. Зберігати напій потрібно в прохолодному темному місці.
Читайте також: