Вишнева наливка: як зробити хмільний напій вдома

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Вишнева наливка

Вишнева наливка – смачний, солодко-пʼянкий напій, який можна легко приготувати в домашніх умовах.

Два рецепти вишневої наливки – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Вишнева наливка: рецепт без горілки

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • Вишні – 2 кг
  • Цукор – 800 г
  • Вода – 1 склянка

Як приготувати вишневу наливку:

  1. Спершу ретельно помийте вишню та видаліть кісточки. Пересипте ягоди в банку, засипте цукор та додайте води.
  2. Важливо, аби вміст банки не доходив до горлечка, адже вишня почне бродити та буде підійматися.
  3. Деревʼяною лопаткою розтовчіть вишню в банці та надіньте на горлечко медичну гумову рукавичку. В рукавичці потрібно зробити невеликий отвір.
  4. Залиште банку в теплому місці на кілька днів. Час від часу перевіряйте банку та стежте за рукавичкою. Через кілька днів вона надується від повітря, а потім впаде.
  5. Коли рукавичка впаде – бродіння закінчилося, а наливка готова.
  6. Перелийте напій в чисту банку через марлю та залиште ще на 3-5 днів. Потім знову пропустіть напій через марлю та розлийте по пляшках. Через кілька днів можна куштувати наливку та насолоджуватися.

Вишнева наливка з горілкою

Що знадобиться:

  • Вишні – 2 кг
  • Горілка – 1 л
  • Цукор – 1 кг

Як приготувати вишневу наливку з горілкою:

  1. Готувати наливку на горілці дуже просто: спершу промийте вишню та видаліть усі кісточки. Візьміть чисту банку та починайте наповнювати її ягодами з цукром (робіть це шарами).
  2. Залийте вишню горілкою. Рідина має повністю покрити ягоди та цукор.
  3. Закрийте банку щільною кришкою та залиште в теплому місці. Напій має настоюватися 1,5-2 місяці.
  4. Процідіть наливку через марлю, розлийте по пляшках та залиште ще на кілька днів. Зберігати напій потрібно в прохолодному темному місці.
Categories: Їжа Тіло