Страви з телячої та свинячої печінки смачні, корисні та поживні. У печінці є безліч корисних речовин, макро- і мікроелементів.
Перш за все важливо вибрати свіжу та якісну печінку. Вона повинна мати природний червоний або коричневий колір, без ознак плісняви чи неприємного запаху. Якщо є хоч найменші сумніви в якості – не купуйте!
Щоб страва з печінки вийшла апетитною та ніжною, потрібно обов’язково очистити її від плівки та підготувати для приготування.
Як правильно очистити печінку від плівки
Спосіб 1
Печінку злегка підморозити у морозилці. Зазвичай з підмороженої печінки плівка знімається дуже легко.
Спосіб 2
Печінку ошпарити окропом. На шматку печінки зробити надріз і зняти плівку.
В чому вимочувати печінку перед приготуванням
Найбільш дієві способи підготовки печінки – вимочування в молоці або солоній воді. Це допомагає позбутися неприємного запаху та робить її ніжною. Печінку нарізаємо і перекладаємо у миску. Потім заливаємо молоком або розчином солі (на 1 л води 2 ст. л. солі) і залишаємо на 1-5 годин (можна на ніч).
Ще одним із поширених продуктів, які роблять печінку ніжнішою і м’якшою, є харчова сода. Великі шматки печінки натирають содою і залишать на 1 годину. Перед приготуванням печінку обов’язково промивають холодною водою.
Отже, очищення та підготовка печінки – важливі етапи готування, які визначають смак та текстуру вибраної страви. Дотримуючись простих правил, страви з печінки вийдуть смачними та ніжними.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.