Як правильно засолити сало сухим способом

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Як правильно засолити сало сухим способом

Сало в Україні — більше ніж просто продукт, це гастрономічний символ країни. На його честь навіть започаткували свято – День сала.

Тому не дивно, що національне надбання українці вміють готувати як ніхто у світі. Як правильно засолити сало сухим способом – у матеріалі Фактів ICTV.

Як правильно засолити сало: рецепт

Як правильно засолити сало, щоб воно довго зберігалося, було смачне та поживне? Насправді це не складно.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала
  • 1 кг солі крупного помелу
  • 6 зубчиків часнику
  • 5 лаврових листків
  • 2 ст. л. суміші перців

Приготування сала сухим способом:

  1. Передусім наріжте його на шматочки 10-15 см, а потім зробіть надрізи через кожні  4-6 см. Так сало краще просолиться.
  2. Натріть сіллю та перцем.
  3. На дно харчового контейнера висипте частину солі, покладіть сало так, щоб шматочки не торкалися один одного і стінок контейнера.
  4. Додайте подрібнений часник і лавровий лист та засипте рештою солі.
  5. Поставте контейнер у морозильну камеру на тиждень.
  6. Потім дістаньте та залиште в холодильнику на добу.
  7. Розморожене сало акуратно промийте холодною водою, намагаючись не пошкодити спеції.
  8. Обсушіть сало паперовим рушником, наріжте і дегустуйте.

Є й інший сухий спосіб. Після натирання і шпигування сала треба загорнути продукт у пергамент, потім у фольгу і покласти на кілька днів у морозильну камеру.

Categories: Їжа Тіло