Сало в Україні — більше ніж просто продукт, це гастрономічний символ країни. На його честь навіть започаткували свято – День сала.
Тому не дивно, що національне надбання українці вміють готувати як ніхто у світі. Як правильно засолити сало сухим способом – у матеріалі Фактів ICTV.
Як правильно засолити сало: рецепт
Як правильно засолити сало, щоб воно довго зберігалося, було смачне та поживне? Насправді це не складно.
Інгредієнти:
- 1 кг сала
- 1 кг солі крупного помелу
- 6 зубчиків часнику
- 5 лаврових листків
- 2 ст. л. суміші перців
Приготування сала сухим способом:
- Передусім наріжте його на шматочки 10-15 см, а потім зробіть надрізи через кожні 4-6 см. Так сало краще просолиться.
- Натріть сіллю та перцем.
- На дно харчового контейнера висипте частину солі, покладіть сало так, щоб шматочки не торкалися один одного і стінок контейнера.
- Додайте подрібнений часник і лавровий лист та засипте рештою солі.
- Поставте контейнер у морозильну камеру на тиждень.
- Потім дістаньте та залиште в холодильнику на добу.
- Розморожене сало акуратно промийте холодною водою, намагаючись не пошкодити спеції.
- Обсушіть сало паперовим рушником, наріжте і дегустуйте.
Є й інший сухий спосіб. Після натирання і шпигування сала треба загорнути продукт у пергамент, потім у фольгу і покласти на кілька днів у морозильну камеру.
Читайте також: