Як правильно зберігати штолен до Різдва

Юлія Гайдук редакторка стрічки
Як правильно зберігати штолен до Різдва

Штолен – це традиційна німецька різдвяна випічка, яка своєю формою і білим кольором має нагадувати загорнуте в пелюшки немовля – Ісуса Христа. Головна його особливість – багато начинки та тривале зберігання. Що довше зберігається кекс, то смачнішим він стає.

Як правильно зберігати штолен – читайте в нашому матеріалі.

Як зберігати штолен – правила

Штолен, німецький пиріг із цукатами, за останній час став дуже популярним. Є багато різновидів легендарної різдвяної випічки: класичний, сирний, марципановий, мигдальний тощо. Штолен готують за декілька тижнів до свята та дають йому відлежатися.

За час очікування випічка просочується ароматом цукатів і сухофруктів. За правильного зберігання штолен може пролежати близько двох-трьох місяців, абсолютно не черствіючи.

– Що довше зберігається штолен, то смачнішим він стає.

Фото: pixabay

Як правильно зберігати штолен

  • Готовий штолен полити 50 мілілітрами коньяку або змастити розтопленим вершковим маслом, дуже рясно посипати цукровою пудрою й залишити остигати до ранку за кімнатної температури.
  • На наступний день загорнути кекс у фольгу, харчову плівку або пергаментний папір. Можна додатково загорнути у рушник.
  • Потім штолен необхідно поставити в сухе, прохолодне місце, в ідеалі, на 2-4 тижні. За кімнатної температури випічка добре настоїться. На цей час потрібно запастися терпінням, поки кекс відлежиться.

За умови правильного зберігання штолен буде досить пухким від декількох тижнів до місяця.

Categories: Їжа Тіло