З цибулі можна приготувати безліч цікавих страв – від супу до мармеладу. Але наразі пропонуємо зробити справжні українські цибуляники – цибулеві котлети з хрусткою скоринкою та м’якесенькою соковитою серединкою.
Найпростіший і найсмачніший рецепт цибулевих котлет – у матеріалі Фактів ICTV.
Цибулеві котлети: рецепт
Бюджетна закуска з найпростіших інгредієнтів чудово підходить до супів, м’яса, риби або салатів. А якщо додати шинку, бекон чи ковбасу, смак цибулевих котлет стане ще краще. Спробуйте приготувати, це дуже легко.
Інгредієнти:
- цибуля – 0,5 кг
- яйця – 2 шт.
- манка чи панірувальні сухарі – 100 г
- часник – 2 зубчика
- сіль, чорний перець – до смаку
- олія для смаження – 30 мл
Як приготувати цибулеві котлети
- Підготуйте продукти. Цибулю і часник слід почистити, помити та нарізати дрібним кубиком.
- Викладаємо цибулю з часником у глибоку миску, додаємо манку або панірувальні сухарі, яйця, сіль та перець. Все добре перемішуємо.
- Залишаємо суміш на 10 хв, щоб манка чи сухарі набрякли.
- На розігріту пательню наливаємо олію і формуємо котлетки.
- Смажимо по 2-3 хв з кожного боку до рум’яної скоринки.
Цибулеві котлети готові. Подавайте їх зі сметаною, домашнім майонезом з аквафаби чи іншим соусом, як-от сальса або гуакамоле. Смачного!
Читайте також: