Як приготувати гарбузовий пиріг: класичний рецепт

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Як приготувати гарбузовий пиріг: рецепт

Гарбузовий пиріг має безліч версій, у кожної з яких є свої неповторні особливості. Але серед усіх варіацій існує одна, що вважається справжньою класикою.

У цьому дивовижному десерті кожний інгредієнт відіграє свою роль, створюючи гармонійний ансамбль смаків і ароматів.  Класичний рецепт гарбузового пирога  – у матеріалі Фактів ICTV.

Гарбузовий пиріг: рецепт

Солодкий пиріг з гарбуза оцінять навіть ті, хто зазвичай уникає солодощів. Тільки уявіть – тонесеньке тісто і ніжна начинка з ароматними спеціями, яка просто тане у роті. Запевняємо, він обов’язково стане частиною незабутніх спогадів.

Інгредієнти  для тіста:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 дрібка солі

Для начинки:

  • 500 г пюре з гарбуза
  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ст. л. меленої кориці
  • 1/2 ч. л. меленого імбиру
    1/4 ч. л. меленої гвоздики
    1/4 ч. л.  солі
    250 мл молока або вершків

Як приготувати гарбузовий пиріг

  1. Приготуйте тісто. У великій мисці змішайте просіяне борошно, цукор і сіль. Додайте нарізане масло і розітріть його пальцями або збийте у кухонному комбайні. Текстура тіста має нагадувати хлібні крихти.
  2. Додайте яйце та продовжуйте збивати.
  3. Потім загорніть тісто у харчову плівку і поставте у холодильник на 30 хв.
  4. Тим часом приготуйте начинку. Гарбуз відваріть або протушкуйте на повільному вогні.
  5. Пропустіть масу крізь мясорубку чи збийте в блендері, щоб утворилося гарбузове пюре.
  6. У великій мисці змішайте гарбузове пюре, яйця, цукор, мелені корицю, імбир, гвоздику та сіль. Поступово додавайте вершки чи молоко, щоб отримати масу однорідної консистенції.
  7. Нагрійте духовку до 180 °С.
  8. Розкачайте тонке тісто та викладіть його у спеціальну форму. Всередину покладіть гарбузову суміш.
  9. Випікайте гарбузовий пиріг протягом 40-50 хв.

Подавайте класичний гарбузовий пиріг теплим або холодним. Верх можна прикрасити збитими вершками.

Categories: Їжа Тіло