Гаспачо – це іспанський холодний суп, який відомий своїм свіжим і насиченим смаком. Він чудово підходить для спекотних літніх днів, оскільки не потребує варіння та має освіжальний ефект.
Ця страва популярна в Іспанії, особливо в Андалусії, де його традиційно подають на обід чи вечерю.
Як приготувати гаспачо вдома швидко та просто – читайте в матеріалі.
Гаспачо: рецепт
Використовуйте тільки свіжі стиглі овочі, адже саме від них залежить смак.
Інгредієнти:
- помідори – 1 кг
- огірок – 1 шт.
- болгарський перець червоний – 2 шт.
- цибулина фіолетова (маленька) – 1 шт.
- часник – 2-3 зубки
- хліб білий – 1 скибка
- винний оцет чи сік лимона – 2 ст. л.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- цукор – 1/4 ч. л. приблизно
- соус табаско – кілька крапель чи дрібка перцю чилі
- сіль (бажано морська) – до смаку
Рецепт приготування гаспачо покроково:
- Помідори вимийте. На кожному з боку плодоніжки зробіть хрестоподібний надріз. Опустіть помідори в окріп на 1-2 хвилини, потім перекладіть їх у крижану воду. Вийміть і зніміть шкірку. Наріжте помідори кубиками.
- М’якоть солодкого перцю та огірок без шкірки наріжте кубиками.
- Цибулину почистьте і також наріжте кубиками. Часник пропустіть через прес.
- Підготовлені продукти викладіть у чашу бленера і подрібніть.
- Додайте нарізаний хліб і залиште на 5 хвилин. Потім знову подрібніть.
- Перелийте суп у каструлю. Додайте сіль, цукор, винний оцет, соус табаско чи перець чилі. Перемішайте. Влийте оливкову олію.
- Помістіть андалузький суп в холодильник на 2-3 години, щоб він настоявся та охолодився.
Гаспачо можна подати зі шматочками овочів, грінками, сухариками та навіть із кубиками льоду. Смачного!
Читайте також:
Джерело: Смачно