У багатьох українських родинах літо – час активних заготівель на зиму. Турботливі господині й господарі використовують усі дари літа, щоб забезпечити зиму смачними закрутками.
Чи є у вашій коморі італійська закуска – Пікулі? Якщо ні, саме час це змінити!
Отже, у нас для вас рецепт на зиму. Дуже простий і неймовірний! Проте, спойлер, будьте обережні: ці смачні огірки можуть зникнути ще до зимових свят, адже вони просто приголомшливі!
Пікулі: рецепт перевірений часом
Куркума та зерна гірчиці – важливі інгредієнти для приготування цієї закуски. Завжди їх використовуйте та не замінюйте іншими продуктами. Іноді господині додають в рецепт Пікулі на зиму лавровий лист, а яблучний оцет замінюють на столовий оцет. Ще можна додати трішки нарізаного перцю чилі. Це вже на ваш розсуд.
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг
- цибуля ріпчаста чи біла – 2 шт.
- оцет яблучний 6% – 200 мл
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 4 ст. л.
- вода – 50 мл
- куркума – 0,5 ч. л.
- зерна гірчиці – 2 ст. л.
- перець горошком духмяний – 7-9 горошин
Як приготувати огірки Пікулі на зиму
- Огірочки миємо та викладаємо у миску. Заливаємо їх дуже холодною водою і залишаємо на годинку. Знайдіть час та не пропустіть цей етап приготування. Це допоможе зберегти хрусткість огірків.
- Тим часом простерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним способом: над парою, в духовці чи мікрохвильовці.
- У огірків видаляємо кінчики та нарізаємо кружальцями. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями чи півкільцями.
- Викладаємо підготовлені овочі у миску. Додаємо до них сіль та цукор, перемішуємо. Накриваємо кришкою та ставимо невеликий гніт. Залишаємо на 3 години у холодильнику. Час від часу варто перемішувати.
- Потім вливаємо воду, додаємо зерна гірчиці, горошки перцю та куркуму. Перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом 2 хвилин, потім додаємо оцет і продовжуємо варити ще хвилину.
- Гарячу закуску розкладаємо у банки й відразу закатуємо. Баночки перевертаємо, накриваємо пледом і залишаємо охолоджуватися.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.