Як приготувати салат Пікулі: найкращий вивірений рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Салат Пікулі на зиму

У багатьох українських родинах літо – час активних заготівель на зиму. Турботливі господині й господарі використовують усі дари літа, щоб забезпечити зиму смачними закрутками.

Чи є у вашій коморі італійська закуска – Пікулі? Якщо ні, саме час це змінити!

Отже, у нас для вас рецепт на зиму. Дуже простий і неймовірний! Проте, спойлер, будьте обережні: ці смачні огірки можуть зникнути ще до зимових свят, адже вони просто приголомшливі!

Пікулі: рецепт перевірений часом

Куркума та зерна гірчиці – важливі інгредієнти для приготування цієї закуски. Завжди їх використовуйте та не замінюйте іншими продуктами. Іноді господині додають в рецепт Пікулі на зиму лавровий лист, а яблучний оцет замінюють на столовий оцет. Ще можна додати трішки нарізаного перцю чилі. Це вже на ваш розсуд.

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг
  • цибуля ріпчаста чи біла – 2 шт.
  • оцет яблучний 6% – 200 мл
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • вода – 50 мл
  • куркума – 0,5 ч. л.
  • зерна гірчиці – 2 ст. л.
  • перець горошком духмяний – 7-9 горошин

Як приготувати огірки Пікулі на зиму

  1. Огірочки миємо та викладаємо у миску. Заливаємо їх дуже холодною водою і залишаємо на годинку. Знайдіть час та не пропустіть цей етап приготування. Це допоможе зберегти хрусткість огірків.
  2. Тим часом простерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним способом: над парою, в духовці чи мікрохвильовці.
  3. У огірків видаляємо кінчики та нарізаємо кружальцями. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями чи півкільцями.
  4. Викладаємо підготовлені овочі у миску. Додаємо до них сіль та цукор, перемішуємо. Накриваємо кришкою та ставимо невеликий гніт. Залишаємо на 3 години у холодильнику. Час від часу варто перемішувати.
  5. Потім вливаємо воду, додаємо зерна гірчиці, горошки перцю та куркуму. Перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом 2 хвилин, потім додаємо оцет і продовжуємо варити ще хвилину.
  6. Гарячу закуску розкладаємо у банки й відразу закатуємо. Баночки перевертаємо, накриваємо пледом і залишаємо охолоджуватися.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло