Японська кухня — це витончене мистецтво, що поєднує різні смаки та текстури. Вона відома своєю простотою, елегантністю та глибокою повагою до природних інгредієнтів.
Це дозволяє створювати безліч унікальних страв. Соус понзу саме такий. Як його приготувати – у матеріалі Фактів ICTV.
Рецепт соусу понзу
Понзу на основі цитрусових та соєвого соусу часто використовують як заправку до суші, страв з риби, м’яса та овочів.
Він поєднує декілька смаків – кислий, солодкий і гострий – та чудово освіжає смакові рецептори. Отже, рецепт.
Інгредієнти:
- лимон — 1 шт.
- лайм — 1 шт.
- апельсин — 1 шт.
- соєвий соус — 80 мл
- свіжий імбир — 30 г
- часник — 1 зубчик
- перець чилі — 1 шт.
- кінза — 2 гілочки
Як приготувати соус понзу:
- Зріжте цедру лимона та лайма, подрібніть і помістіть у воду, щоб вона віддала гіркоту.
- Вичавіть сік з апельсина, лимона і лайма у сотейник, поставте на вогогь та випаровуйте до загустіння.
- Натріть імбир і часник, перець чилі дрібно наріжте.
- Налийте у глибоку миску соєвий соус, додайте перець чилі, імбир і часник. Влийте цитрусовий сік, додайте цедру, перемішайте і процідіть крізь сито.
- Поєднайте соус з дрібно нарізаною кінзою та перелийте у спеціальний посуд.
Соус понзу готовий!