Як швидко помити лисички: найлегші способи

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Гриби лисички

Лисички – гриби дуже смачні й апетитні. Мабудь, одні з найкращих лісових грибів. А страв із ними можна приготувати безліч!

Проте одними з головних труднощів у приготуванні лисичок є їхнє очищення від піску та бруду.

У цьому матеріалі ми розкажемо прості способи, як обробити лисички перед приготуванням, щоби зберегти смак і текстуру.

Спосіб 1

Як промити гриби лисички у підсоленій воді

  1. Наливаємо у велику широку миску воду.
  2. Розчиняємо сіль у воді (на 2 л води достатньо взяти 1 ст. л. солі). Експерти стверджують, що сіль допомагає “витягнути” пісок із грибів.
  3. Викладаємо лисички, злегка перемішуємо їх і залишаємо на 5 хвилин. Пісок повинен осісти на дні миски.
  4. Потім швиденько промиваємо гриби холодною водою. Даємо воді повністю стекти і готуємо лисички за улюбленим рецептом.

Спосіб 2

Як правильно помити лисички під проточною водою

  1. Кожен великий гриб промиваємо окремо під слабким струменем холодної води.
  2. Використовуємо м’яку щітку або губку, щоб обережно очистити капелюшки та ніжки грибів від піску та землі. Особливу увагу приділяємо важкодоступним місцям, де може накопичуватися пісок.
  3. Маленькі гриби промиваємо під струменем води порційно, виклавши їх у долоню.

Спосіб 3

Як помити гриби лисички за допомогою друшляка

  1. Лисички порційно поміщаємо у друшляк.
  2. Промиваємо під сильним струменем холодної води, постійно перемішуючи їх руками.
  3. Залишаємо гриби у друшляку, щоб стекла зайва вода.

Спосіб 4

Як промити гриби лисички у мисці з водою

  1. У велику миску вливаємо холодну воду та викладаємо перебрані лисички.
  2. Обережно перемішуємо їх і залишаємо на 3-5 хвилин.
  3. Повторюємо цей процес стільки разів, доки вода буде без піску і бруду.

Як легко помити лисички: додаткові поради

  • Лисички мають делікатну текстуру, тому уникайте грубого промивання та очищення, щоб не пошкодити їх.
  • Намагайтеся одразу обробити лисички після збору, оскільки вони швидко псуються.
  • Після промивання розкладіть гриби на паперовому рушнику, щоб вони підсохли перед подальшою обробкою або приготуванням.

Як бачимо, є безліч способів як швидко помити гриби лисички. Який вам більше до вподоби?

Categories: Їжа Тіло