Осінь – це час, коли ліс дарує нам безліч смачних грибів, серед яких особливо виділяються опеньки. Вони не тільки смачні, але й мають приємний аромат, який чудово зберігається після маринування.
Якщо ви хочете насолоджуватися смаком грибів у будь-яку пору року, ми розкажемо, як замаринувати опеньки на зиму за перевіреним часом рецептом.
Як замаринувати опеньки на зиму: рецепт
Якщо хочете, щоб гриби зберігалися довше, можна додати в кожну банку ще по столовій ложці оцту на літрову банку.
Інгредієнти:
- опеньки (вже почищені і проварені близько 30 хвилин) – 1 кг
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- лавровий лист – 3 шт.
- горошини чорного перцю – 5-6 шт.
- часник – 3-4 зубки
- кріп – гілочки (за бажанням)
- листя смородини та корінь хріну – за бажанням
Мариновані опеньки на зиму: рецепт покроково:
- Для маринаду у каструлю вливаємо 1 л води. Додаємо сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо 7 хвилин. Додаємо оцет в самому кінці, коли будемо знімати маринад з вогню.
- На дно попередньо простерилізованих банок кладемо по декілька почищених зубків часнику, трохи кропу та, якщо бажаєте, листя смородини і шматочки почищеного хріну. Ці інгредієнти додадуть маринованим опенькам приємного аромату та смаку.
- Викладаємо у стерилізовані банки підготовлені опеньки, заповнюючи банки майже до верху, але залишаємо трохи місця для маринаду.
- Гриби заливаємо гарячим маринадом так, щоб вони повністю були покриті.
- Ставимо банки у каструлю, дно якої застелене тканиною, та накриваємо їх кришками. Вливаємо теплу воду. Стерилізуємо після закипання води 20-25 хвилин.
- Після стерилізації банки обережно дістаємо та закатуємо. Перевертаємо їх догори дном і залишаємо на добу. Коли вони повністю охолонуть, зберігайте їх у прохолодному темному місці. Така заготовка може зберігатися до одного року.
Мариновані опеньки на зиму – це не складно. Взимку ви можете подати їх як самостійну закуску, додавати до салатів та використовувати як інгредієнт для приготування перших та других страв.
Читайте також: