Як зробити холодну каву – 3 рецепти

Олена Конюшок SEO-спеціаліст
Холодна кава

У спекотну погоду холодна кава може не тільки підбадьорити вранці, але й освіжити. Ми підготували для вас три круті рецепти холодної кави, які легко приготувати в домашніх умовах.

Середній час приготування холодної кави вдома – приблизно 15 хвилин.

Кава з м’ятою та шоколадом

Найкраще цей напій смакує із заварної кави. Але й із розчинної також вийде смачно та красиво.

Інгредієнти:

  • 300 мл міцної кави
  • 30 г гіркого шоколаду
  • 2 ст. л. м’ятного сиропу
  • 100 г вершкового морозива
  • кілька кубиків льоду
  • м’ята для прикрашання

Приготування:

  1. Заварюємо свіжу каву та додаємо в неї 30 г шоколаду. Розмішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.
  2. Чекаємо, поки кава охолоне. Потім додаємо в неї сироп, лід і збиваємо за допомогою блендера.
  3. Переливаємо в чашку.
  4. Додаємо морозиво.
  5. Тепер можна прикрасити м’ятою.

Холодна кава з апельсином

Замість цукру в цей напій можна додати мед або фруктозу.

Інгредієнти:

  • сік двох апельсинів
  • цедра апельсина
  • 250 мл води
  • 200 г цукру
  • 1 л холодної кави
  • лід

Приготування:

  1. Кип’ятимо шматочки цедри і сік апельсина з цукром, приблизно 5 хвилин.
  2. Охолоджуємо сироп.
  3. Змішуємо сироп і каву.
  4. Розливаємо по склянках і додаємо лід.
  5. Можна прикрасити апельсином.

Холодне капучино

Якщо замінити молоко вершками 10%, вийде смачніше та апетитніше.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 1 ст. л. шоколадного сиропу
  • 1 ч. л. розчинної кави
  • лід
  • цукор
  • кориця

Приготування:

  1. Збиваємо в блендері молоко, каву, сироп і лід до утворення піни.
  2. Додаємо цукор і ще раз збиваємо.
  3. Розливаємо по чашках.
  4. Можна прикрасити корицею.

Для тих, хто хоче ввечері відпочити і випити освіжаючого мохіто, у нас теж є кілька перевірених рецептів.

Categories: Їжа Тіло