У спекотну погоду холодна кава може не тільки підбадьорити вранці, але й освіжити. Ми підготували для вас три круті рецепти холодної кави, які легко приготувати в домашніх умовах.
Середній час приготування холодної кави вдома – приблизно 15 хвилин.
Кава з м’ятою та шоколадом
Найкраще цей напій смакує із заварної кави. Але й із розчинної також вийде смачно та красиво.
Інгредієнти:
- 300 мл міцної кави
- 30 г гіркого шоколаду
- 2 ст. л. м’ятного сиропу
- 100 г вершкового морозива
- кілька кубиків льоду
- м’ята для прикрашання
Приготування:
- Заварюємо свіжу каву та додаємо в неї 30 г шоколаду. Розмішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.
- Чекаємо, поки кава охолоне. Потім додаємо в неї сироп, лід і збиваємо за допомогою блендера.
- Переливаємо в чашку.
- Додаємо морозиво.
- Тепер можна прикрасити м’ятою.
Холодна кава з апельсином
Замість цукру в цей напій можна додати мед або фруктозу.
Інгредієнти:
- сік двох апельсинів
- цедра апельсина
- 250 мл води
- 200 г цукру
- 1 л холодної кави
- лід
Приготування:
- Кип’ятимо шматочки цедри і сік апельсина з цукром, приблизно 5 хвилин.
- Охолоджуємо сироп.
- Змішуємо сироп і каву.
- Розливаємо по склянках і додаємо лід.
- Можна прикрасити апельсином.
Холодне капучино
Якщо замінити молоко вершками 10%, вийде смачніше та апетитніше.
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 1 ст. л. шоколадного сиропу
- 1 ч. л. розчинної кави
- лід
- цукор
- кориця
Приготування:
- Збиваємо в блендері молоко, каву, сироп і лід до утворення піни.
- Додаємо цукор і ще раз збиваємо.
- Розливаємо по чашках.
- Можна прикрасити корицею.
Для тих, хто хоче ввечері відпочити і випити освіжаючого мохіто, у нас теж є кілька перевірених рецептів.