Як зробити прикраси з тіста на великодню паску: прості та красиві ідеї

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Як зробити прикраси з тіста на великодню паску

Ми знаємо, як зробити прикраси з тіста на великодню паску з тіста майстерно, швидко та просто!

Великдень – це свято, сповнене радості, надії та віри. Його особлива атмосфера заповнює наші домівки ароматом свіжої випічки та радує око барвистими прикрасами пасок.

Ідеї прикрашання пасок з тіста на Великдень

Обравши рецепт для приготування пасок, необхідно подбати й про те, щоб красиво їх прикрасити. Квіточки, листочки, косиці, хрестики. З готового тіста можна зробити будь-які прикраси! Які вам більше подобаються?

Прикраси з тіста на великодню паску: рецепт

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 1 склянка
  • вода холодна кип’ячена – 100 мл
  • сіль – декілька дрібок
  • ванілін – дрібка

Приготування тіста для прикрашання пасок:

  1. Борошно спочатку просіюємо з сіллю та дрібкою ваніліну.
  2. Потім вливаємо воду та замішуємо не дуже круте тісто.
  3. Тісто залишаємо на 15-20 хвилин. Потім розділяємо на 2 частини: для троянд та листочків.

Як зробити троянди для прикрашання пасок

  1. Тісто розкачуємо качалкою у пласт і видавлюємо формочкою, склянкою або чашкою 5 кружалець.
  2. Викладаємо їх один на одного і скручуємо з них рулет.
  3. Потім рулет розрізаємо навпіл.
  4. Обережно притискаємо один край, а інший – розрівнюємо, не поспішаючи формуємо пелюстки квіточки.

Як зробити листочки з тіста для прикрашання пасок

  1. Розкачуємо тісто у пласт і видавлюємо формочкою 3 кружальця.
  2. Розкладаємо кружальця на столі. Поверхню посипаємо борошном і загортаємо уздовж навпіл.
  3. Беремо ножиці та вирізаємо ними зубчики листочків.
  4. Потім повільно розгортаємо листок і відкриваємо зубчики.
  5. Ножем робимо на кожному листочку прожилки.

Нехай ваша творчість розцвітає разом з паскою на цьому світлому святі. Завдяки прикрасам з тіста паски стануть не лише смачною випічкою, а й витвором кулінарного мистецтва.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло