Смородина – справжній вітамінний бум! Ці чорненькі ягоди не лише мають насичений смак і аромат, але й надзвичайно корисні для здоров’я.
Щоб зберегти смородину на зиму, пропонуємо рецепт зі збереженням всіх вітамінів та мікроелементів без варіння.
Смородина з апельсином на зиму – заготівля універсальна та дуже проста у приготуванні.
Ложками до чаю, до панкейків чи млинців, сиру чи каші, та хоч й вітамінний чай заварити у зимовий вечір чи ранок. Ох і смачно!
Як приготувати смородину з апельсином на зиму за 10 хвилин – читайте в матеріалі.
Смородина з апельсином: рецепт на зиму
Додавання апельсина має кілька переваг: покращення смаку, збалансування кислоти та, звісно, додаткові вітаміни.
Інгредієнти:
- смородина – 1 кг
- апельсин (великий) – 1 шт.
- цукор – 800 г чи фруктоза – 400 г
Використовувати апельсин зі шкіркою або без – повністю залежить від ваших уподобань.
Смородина з апельсином на зиму: рецепт покроково
- Ягоди перебираємо, видаляємо листочки, гілочки тощо. Потім промиваємо та даємо воді стекти.
- Апельсин (без кісточок) нарізаємо великими шматочками та разом зі смородиною пропускаємо через м’ясорубку.
- Додаємо до вітамінної маси цукор чи фруктозу, перемішуємо.
- Викладаємо перетерту смородину з апельсином у стерилізовані банки, накриваємо кришками й поміщаємо на зберігання у холодильник. Чи викладаємо варення у пластиковий контейнер, накриваємо кришкою і зберігаємо у морозилці.
Термін зберігання у холодильнику – 7 місяців, у морозилці – 11 місяців.