Якщо ви любите ароматні овочеві закрутки, то аджика з кабачків на зиму точно для вас! Ця кабачкова смакота чудово підходить до чебуреків, пельменів чи й просто на хліб.
Зараз кабачки доступні та дешеві, тож скористаймося можливістю і приготуймо кабачкову аджику.
Рецептом цієї заготівлі поділився Євген Клопотенко.
Аджика з кабачків на зиму
Найкраще використовувати молоді кабачки, оскільки їх не треба чистити та виймати насіння. Якщо у вас великі кабачки, краще очистити їх від шкірки, розрізати навпіл та гарно вийняти все насіння.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 кг (якщо молоді) чи 2 кг 400 г (якщо старі)
- помідори – 1 кг 200 г
- перець болгарський – 700 г
- морква – 600 г
- часник – 1 головка (10-12 зубків)
- олія – 1 склянка (250 мл)
- перець чилі – 1 ч. л.
- мелений чорний перець – 1 ч. л.
- сіль – 1,5 ст. л. чи до смаку
- цукор – 3-4 ст. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- оцет 9% – 1-2 ст. л.
Як приготувати аджику з кабачків покроково:
- Помийте всі овочі. Зріжте хвостики з кабачків, видаліть плодоніжку з помідорів, насіннєву коробку з солодкого перцю, а моркву почистьте. Наріжте всі овочі довільними шматками.
- Пропустіть овочі через м’ясорубку у велику миску або каструлю, де будете варити кабачкову аджику.
- Помістіть перемелені овочі на вогонь, влийте соняшникову олію, перемішайте та доведіть до кипіння.
- До овочів додайте цукор і сіль. Варіть близько 40 хвилин після закипання, періодично помішуючи дерев’яною ложкою. Каструлю не накривайте кришкою.
- За 10 хвилин до закінчення приготування додайте пропущений через прес часник, перець чорний та чилі, лаврові листки.
- За 5 хвилин до закінчення приготування влийте оцет, перемішайте, зніміть каструлю з вогню.
- Гарячу аджику розлийте у стерилізовані банки та закатайте кришками. Залиште банки остигати за кімнатної температури.
Аджика з кабачків на зиму готова. Помістіть її у льох і смакуйте через місяць-другий.
Полюбляєте пекучу консервацію? Аджика з кабачків на зиму гостра вийде тоді, коли ви додасте більше перцю чилі. Але варто враховувати смаки усіх членів сім’ї.
Джерело: Євген Клопотенко