Яскрава аджика з кабачків на зиму: рецепти та поради

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Аджика з кабачків заготовки

Якщо ви любите ароматні овочеві закрутки, то аджика з кабачків на зиму точно для вас! Ця кабачкова смакота чудово підходить до чебуреків, пельменів чи й просто на хліб.

Зараз кабачки доступні та дешеві, тож скористаймося можливістю і приготуймо кабачкову аджику.

Рецептом цієї заготівлі поділився Євген Клопотенко.

Аджика з кабачків на зиму

Найкраще використовувати молоді кабачки, оскільки їх не треба чистити та виймати насіння. Якщо у вас великі кабачки, краще очистити їх від шкірки, розрізати навпіл та гарно вийняти все насіння.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 кг (якщо молоді) чи 2 кг 400 г (якщо старі)
  • помідори – 1 кг 200 г
  • перець болгарський – 700 г
  • морква – 600 г
  • часник – 1 головка (10-12 зубків)
  • олія – 1 склянка (250 мл)
  • перець чилі – 1 ч. л.
  • мелений чорний перець – 1 ч. л.
  • сіль – 1,5 ст. л. чи до смаку
  • цукор – 3-4 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • оцет 9% – 1-2 ст. л.

Як приготувати аджику з кабачків покроково:

  1. Помийте всі овочі. Зріжте хвостики з кабачків, видаліть плодоніжку з помідорів, насіннєву коробку з солодкого перцю, а моркву почистьте. Наріжте всі овочі довільними шматками.
  2. Пропустіть овочі через м’ясорубку у велику миску або каструлю, де будете варити кабачкову аджику.
  3. Помістіть перемелені овочі на вогонь, влийте соняшникову олію, перемішайте та доведіть до кипіння.
  4. До овочів додайте цукор і сіль. Варіть близько 40 хвилин після закипання, періодично помішуючи дерев’яною ложкою. Каструлю не накривайте кришкою.
  5. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте пропущений через прес часник, перець чорний та чилі, лаврові листки.
  6. За 5 хвилин до закінчення приготування влийте оцет, перемішайте, зніміть каструлю з вогню.
  7. Гарячу аджику розлийте у стерилізовані банки та закатайте кришками. Залиште банки остигати за кімнатної температури.

Аджика з кабачків на зиму готова. Помістіть її у льох і смакуйте через місяць-другий.

Полюбляєте пекучу консервацію? Аджика з кабачків на зиму гостра вийде тоді, коли ви додасте більше перцю чилі. Але варто враховувати смаки усіх членів сім’ї.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло