Зелений горошок, консервований як магазинний: рецепт на банку об’ємом пів літра

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Зелений горошок консервований як магазинний

Консервований зелений горошок не тільки смачна, а й корисна заготовка, яка часто використовується в різних стравах. Хоча його можна без проблем придбати в магазині, багато господинь воліють консервувати вдома. І не дарма!

Приготування цієї чудової заготівлі в домашніх умовах дає змогу контролювати якість інгредієнтів і  приготування, а також адаптувати кінцевий продукт до нашого смаку.

Тому ділимося простим рецептом консервованого зеленого горошку, який виходить як магазинний.

Зелений горошок, консервований як магазинний: рецепт

Залежно від ваших кулінарних уподобань рекомендовану кількість цукру можна трішки зменшити чи збільшити.

Інгредієнти на банку об’ємом пів літра:

  • зелений горошок – 260 г
  • лимонна кислота – дрібка
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор 1,5 ч. л.
  • оцет 9% – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Горошок чистимо та пересипаємо у каструлю.
  2. Додаємо до горошку дрібку лимонної кислоти та вливаємо воду, щоб повністю покривала горошок. Доводимо до кипіння. Лимонну кислоту додаємо для того, щоб горошок після варіння залишився приємного кольору. Якщо під час варіння зверху з’являється піна, її обов’язково потрібно прибрати.
  3. Вогонь під каструлею зменшуємо, накриваємо її кришкою і варимо горошок близько 20 хвилин для середньої зрілості горошку. Час варіння залежить від ступеня зрілості.
  4. Варений горошок відкидаємо на друшляк. Коли вода повністю стече, пересипаємо у банку.
  5. У каструлю, в якій будемо стерилізувати банку з горошком, викладаємо кухонний рушник чи будь-яку іншу тканину.
  6. Поміщаємо у каструлю банку з горошком. Додаємо сіль, цукор і оцет. Накриваємо кришками.
  7. Вливаємо теплу воду, щоб була по вінця банки. Холодну воду вливати не можна – банки можуть тріснути. Стерилізуємо близько 30 хвилин. Під час стерилізації вода повинна злегка кипіти.
  8. Консервований зелений горошок одразу закатуємо. Банку перевертаємо та залишаємо на добу.

Зберігаємо зелений горошок, консервований як магазинний, у темному прохолодному місці. Температура приміщення, де зберігається консервований зелений горошок, не повинна перевищувати 12 °С.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло