Сімейна лікарка назвала продукти, які розріджують кров і захищають від тромбозів

Вікторія Яснопольська журналістка розділу Медицина Людмила Сердюк лікар-терапевт, сімейний лікар
спеції

пікс

Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, які продукти сприяють розрідженню крові та захисту від утворення тромбів.

– Розрідження крові знижує ризик виникнення таких катастроф, як інсульт або закупорка тромбом легеневої артерії. Ці стани настільки небезпечні, що можуть призвести до летального результату, – пояснила медик.

На щастя, є чимало продуктів, які виступають як природні антикоагулянти, що здатні знизити фактор в’язкості крові, зменшити активність тромбоцитів і очистити кровоносну систему. Деякі з них містять саліцилат – натуральний аналог аспірину.

За словами Людмили Сердюк, йдеться про:

  • морську капусту;
  • часник;
  • куркуму;
  • оливкову олію;
  • ромашку;
  • імбир;
  • гірчицю;
  • жирні сорти риби.

При цьому медик попередила, що вживання цих продуктів у жодному разі не замінює лікування і є виключно одним із методів профілактики патології судин.