Дієтолог розповіла, чому не варто зловживати цим популярним осіннім овочем

Ольга Боднарчук редактор
Дієтолог розповіла, чому не варто зловживати цим популярним осіннім овочем

баклажани

Професійний дієтолог Нілофар Пендхарі розповіла про неочевидні шкідливі впливи від баклажанів.

1. Алергічні реакції

Хоча це вкрай рідкісне явище, але у деяких осіб баклажан може спричиняти алергічні реакції, такі, як утруднене дихання, набряки та кропив’янка.

У разі виявлення цих симптомів рекомендується негайно припинити вживання баклажанів і звернутися до лікаря.

2. Вплив на всмоктування заліза

Баклажани містять антоціан насунін, який може зв’язувати залізо та перешкоджати його засвоєнню в організмі.

Тому людям із низьким рівнем заліза в крові варто обмежити вживання баклажанів або враховувати цей фактор у раціоні.

3. Токсичний вплив

Баклажани містять природний токсин, відомий як соланін.

За надмірного споживання баклажанів можуть виникнути блювання, нудота та сонливість.

Тому важливо споживати баклажани в розумних кількостях.

4. Ризик утворення каменів у нирках

Баклажани містять оксалати, які можуть сприяти утворенню каменів у нирках у деяких людей.

Важливо пам’ятати, що ці побічні ефекти від баклажанів спостерігаються за умови надмірного та частого споживання.

Для більшості людей помірне вживання баклажанів не завдає шкоди. Однак, якщо у вас є хронічні захворювання або алергії, варто проконсультуватися з фахівцем.

Джерело: stylecraze