Дієтологи назвали дві спеції, які варто додавати до ранкової кави, щоб прискорити метаболізм

Валентина Андрейко журналістка
жінка, кава

Додавши до ранкової кави дрібку кориці або куркуми, можна прискорити метаболізм.

Чому саме ці спеції? І скільки їх додавати? Дієтологи Ліза Річардс та Шері Бергер стверджують, численні дослідження виявили в означених спеціях речовини, що дозволяють говорити про вплив на метаболізм.

Кориця регулює рівень цукру і холестерину в крові

Так, кориця підвищує чутливість до інсуліну, допомагає ефективно регулювати рівень цукру та холестерину в крові, що є ключовим фактором загального здоров’я.

Речовини, що містяться в кориці, зменшують ймовірність накопичення жиру і сприяють переробці глюкози в енергію.

– Крім того, кориця має термогенний ефект, вона може підвищити швидкість метаболізму, збільшуючи виробництво тепла в організмі, – пояснює Річардсон.

Друга спеція, яку радять дієтологи, – куркума. Зазвичай її не часто додають до кави, бо вважається що місце цієї спеції – у м’ясних стравах, рисі.

Куркумі потрібен чорний перець

Шері Бергер радить усе ж спробувати додати до ранкової кави разом з куркумою дещо незвичну ароматну нотку.

Куркума містить активну сполуку під назвою куркумін, що була предметом багатьох досліджень через її потенційну роль у прискоренні метаболізму.

– За даними кількох дослідників, куркумін може сприяти зменшенню окружності талії та індексу маси тіла, – говорить дієтологиня.

Щоб насолодитися новим смаком кави і досягти максимальної користі від спецій, дієтологи радять дотримуватися двох правил.

Правила кавування зі спеціями

Перше – корицю додавайте до кави у процесі заварки, щоб розкрилися її переваги і природний солодкий смак.

Друге – додаючи до звареної кави дрібку куркуми, додайте зовсім трохи чорного молотого перцю, оскільки він є ключовим елементом для кращого засвоєння куркуміну.

Деякі опубліковані дослідження свідчать, що додавання чорного перцю разом із куркумою може суттєво підвищити засвоєння куркуміну.

Джерело: She Finds